Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 12 feb 2019
Leestijd: 6 minuten

Mannendossier: 13 x waar mannen een enorme zwak voor hebben qua vrouwen

Elke week vragen we onze mannen het hemd van het lijf, om vervolgens deze geheimen met jou te delen. We zijn in het rijke bezit van vijf vrijgezellen en drie bezette mannen die elke week hun ongezouten mening geven. En wij gaan ze stiekem élke week leuker vinden. Deze week vroegen we waar zij knikkende knieën van krijgen. En dit is wat ze als antwoord gaven:
Stel de vraag aan acht mannen waar zij een zwak voor hebben wat betreft vrouwen en de antwoorden vliegen je om de oren. Billen zijn direct het onderwerp van gesprek. Luc, Rick, Rutger en Tom zijn de grootste fans van de vrouwelijke bil.

1. Je prachtige billen

Het liefst in een strakke broek met sneakertjes eronder of hakken. En dan ook nog van leer. Of in een strak jurkje. Ook zo’n favoriet. Misschien denk je nu ‘duh’ maar hij is er écht gek op. En die informatie is natuurlijk niet verkeerd om te onthouden als je voor je kast staat als je uitgaat of een date hebt. Farbod krijgt het er in ieder geval bloedheet van en houdt haar binnen en Tom eet zijn vriendin het liefste op als ze een leren broek aan heeft.

Mannen die een zwak voor je hebben, zomaar

2. Slobbertrui en joggingbroek

Het onderwerp billen stroomt door in kleding aangezien wij vrouwen natuurlijk niet met blote billen over straat gaan. Naast de strakke leren broeken, kan de joggingbroek ook indruk maken. Vooral favoriet bij Rutger (waar je mooie – we quoten – ronde sexy bil goed in uitkomt). En dan het verrassende item; de slobbertrui. Yep, je leest het goed, een slobbertrui is he-le-maal goed. Hij krijgt er zelfs knikkende knieën van. Hallelujah, eindelijk dat strakke jurkje uit en comfi clothes aan en hij vindt je nog steeds onweerstaanbaar.

3. Hese stem

Dan krijgen de mannen ook nog eens kriebels van hese stemmen. Maurits voegt er een kleine nuance aan toe ‘hees, niet schor’. Ze knappen af op het ‘oma-doorrookte en geleefde’ meisje die hees is door ‘wie-weet-wat-er-is-gebeurd’. Een ‘hockey-bier-achtige’ stem wordt per direct afgekeurd, maar net dat kleine rauwe randje zorgt ervoor dat hij net wat langer naar jou luistert (tussen de lakens). Graag zonder extreem accent overigens.

4. Als je om je looks geeft

Lekker ruiken, mooie handen en mooie voeten. De mannen zijn allemaal unaniem: verzorgd zijn is de sleutel tot succes. Vooral Rutger, Ernst en Luc legden er extra nadruk op. Luc legt het uit in één zin: ‘Een vrouw die er goed uitziet maar niet teveel nadenkt hoe ze eruit ziet, is top’. Tom voegt toe: geen chick die de hele avond haar lipgloss aan het bijwerken is en alleen uit een rietje durft te drinken. Doe maar lekker normaal.

Vrouwen die je net even langer aankijken, je vragen stellen die jij eigenlijk aan hun wil vragen, waardoor je even een seconde niet jezelf bent en snel moet schakelen. Vrouwen die laten merken dat ze er zijn, door de blik in hun ogen, kleine aanrakingen. Yep, that’s it. – Ernst

5. Jezelf zijn

Deze vonden we zo lief. Tussen de billen- en slobbertrui antwoorden hadden we niet verwacht dat hij dit zou zeggen, maar jezelf zijn in zijn gezelschap vindt de man blijkbaar ongelooflijk belangrijk. Durf te doen wat je hart je vertelt en wees niet bang om iets fout te doen. Als hij je leuk vindt maakt dat namelijk niets uit. Klets lekker een eind in de rondte, lach hardop, en wees trots op wie je bent. Farbod: ‘Dope als een chick precies weet hoe ze vrouwelijk moet zijn en doen, maar tegelijkertijd zichzelf niet al te serieus neemt’. Getekend namens alle acht.

6. Je glimlach

Durf hem aan te kijken en naar hem te glimlachen want ‘hoe mooi de vrouw ook is, als het teveel moeite kost om alleen al te glimlachen houdt het op’. Thank you Peter.

7. Humor

Wellicht één van de belangrijkste factoren. Kunnen jullie samen lachen? Al snel nadat wij de vraag stelden waar de mannen echt een zwak voor hebben kwam humor net zoals jezelf zijn bij iedereen naar voren. Ze willen met je lachen, af en toe een foute grap kunnen maken en soms gewoon lekker dom doen.

8. Je gezelligheid

De mannen zijn het er allemaal unaniem over eens dat het fijn is als de vrouw sociaal is en ze goed met zijn vrienden overweg kan. Hij wil je gewoon bij zijn vrienden kunnen neerzetten met een relaxte afloop en zich nooit ongemakkelijk voelen. ‘Als ze maar kan lachen met mijn vrienden, ook zonder dat ik erbij ben’, roept Maurits. Peter: ‘Een vrouw die als we ergens zijn niet alleen met mij wil praten maar ook met de rest’. En als jou dat lukt, dan heb je ‘m te pakken hoor.

Ik heb een zwak voor een vrouw die zichzelf niet super op de voorgrond laten treden. Niet de aandacht trekt, maar haar eigen gang gaat. – Luc

9. Je moves

Tom en Rut en Luc zijn het 100% eens, haar moves zeggen alles. Luc: ‘Ik houd wel van een soepele dame met heen en weer wiegende heupen; weet je gelijk wat je in bed kunt verwachten’ En dat is omgedraaid net zo. Gooi die heupen los dames en laat zien welke moves je in huis (of bed) hebt.

10. Vrouwen met prosecco en bier

Het wordt pas écht interessant als Rick het onderwerp ‘bier’ in de groep gooit. Hij vindt het prima als een vrouw bier drinkt, sterker nog, hij heeft daar best een zwak voor. Maurits valt ‘m direct aan: ‘NEE! Geen bier. Alleen prosecco, wijn of champagne. Een wit biertje in de zomer mag wel’ (wát een onzin, maargoed, de man is aan het woord). De uiteindelijke conclusie is dat wanneer je geen tien bier achterover giet, hij nog steeds onwijs fan van je kan zijn. Dat is dan wel weer lief.

Ben je echt een bierliefhebber? Onthou dan dat Rick je man is. Grappig feitje: Chardonnay wijn werd gezien als niet-sexy. Huh? Ja, toch echt. Tenminste, volgens Luc. Ach ja.

11. Vuurrode lippen

Ja, hij stond er tussen. Meerdere malen zelfs. De mannen krijgen het stuk voor stuk allemaal warm van rode lippenstift. Ze vinden het sexy en aantrekkelijk als jij je lippen stift in een mooie rode kleur. Mocht je indruk willen maken, ga op zoek naar je perfecte rood en hengel hem zonder moeite binnen. ‘F*cking sexy, aldus Farbod.

12. Durf je stoute kant te laten zien

Stout was één van de meest gebruikte woorden. Helemaal door Rutger. ‘Ik hou van een vrouw die initiatief toont om stout te zijn’ en ‘heerlijk als ze me gek maakt met haar ondeugende kant’. Wat de mannen natuurlijk allemaal bedoelen is dat je best je vrouwelijke naughty kant mag tonen. Gewoon om hem te teasen en hem he-le-maal gek te maken. Ohja, bijt vooral op je lip. Die kwam ook van Rutger. Maar het werkt girl, echt.

13. Laatste advies om hem helemaal in te pakken

Je pakt hem in met je zoen. Die zoen is nog belangrijker dan je misschien ooit gedacht had. Maurits en Rick leggen het even haarfijn uit: ‘Kijk ons aan met die mooie doordringende blik in je ogen voor onze lippen elkaar raken, gebruik vervolgens niet teveel tong om te voorkomen dat je gretig overkomt. Wasmachine technieken zijn verboden, streng verboden.’

De wetenschap toont aan: zijn mannen into brunettes of blondines?