Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 18 mei 2015
Leestijd: 3 minuten

Mannendossier: 7 kenmerken waar mannen naar zoeken in hun droomvrouw

Een droomvrouw? Eigenlijk zouden we niet moeten beamen dat ze bestaat. Want als wij alleen maar opzoek zouden zijn naar de perfecte man, dan zou het een trieste bedoeling worden (laten we wel wezen, dames). Perfectie is een vervelend woord. Gelukkig kun je prima een voorkeur hebben voor de kenmerken van je (toekomstige) lover. Zo geldt dat ook voor mannen. Welke kenmerken heeft de gemiddelde droomvrouw voor een man? Wat mannen écht in bed willen? Lees het hier.

1. Humor

Mannen houden van vrouwen met een goeie portie humor. Of dat nu een geheel eigenzinnige is of juist hele platte, zolang jullie ons aan het lachen kunnen maken vinden wij het goed. Voldoende in je relatie kunnen lachen zorgt er ook voor dat op het moment dat er ruzie ontstaat of er zwaardere tijden aanbreken, jullie luchtiger met de situatie om kunnen gaan. Natuurlijk, het fysieke onderdeel komt zo ook nog wel aan bod, maar op dit emotionele vlak klikken is minstens net zo belangrijk.

2. Een relaxte houding

Dit zullen misschien niet alle vrouwen kunnen begrijpen (of leuk vinden om te horen), maar wij mannen vinden het super relaxed als een vrouw laidback is. Vrouwen die gewoon niet te moeilijk doen of problemen maken van dingen die geen problemen hoeven te zijn. Wij mannen begrijpen jullie (net als jullie dames ons overigens) gewoon niet altijd helemaal. Wij zijn redelijk simpel over de zaken. Zeggen we nee, dan bedoelen we nee en niet eigenlijk ja. Willen we je zien, dan zorgen we dat we je zien. En dat slaat meteen op het volgende punt:

3. Inlevingsvermogen in de simpele geest van de man

Zoals we al aangaven, wij mannen zijn redelijk simpel. We zijn niet per se van de spelletjes of van andere dingen bedoelen dan we oorspronkelijk hebben gezegd. Soms willen we gewoon een avondje op de bank hangen met vrienden, pizza eten, boeren en gamen. En het is fijn als een vrouw gewoon begrijpt dat ze ons dat ook om de zoveel tijd even moet laten doen. Of dat wanneer we iets in ons hoofd hebben we het ook gewoon meteen moeten doen. Wij zitten nu eenmaal niet hetzelfde in elkaar als jullie, dus als we afspreken dat wij jullie je ding laten doen en jullie ons ding laten doen, dan moet het wel goed aflopen.

4. Sociaal vaardig

En dan hebben we het natuurlijk ook over de band die je met onze vrienden opbouwt. We vinden het super om te zien dat je goed in onze vriendengroep ligt en dat je makkelijk bent in andere sociale situaties. Het feit dat we je gewoon even los kunnen laten in the crowd zonder dat je meteen niemand meer hebt om mee te praten. Niets zo sexy als een vrouw die zichzelf wel even redt.

5. Seksdrive

Ja, we kunnen er wel omheen draaien, maar we vinden het natuurlijk geweldig wanneer ons meisje een gezonde seksdrive heeft. De meeste mannen houden inderdaad wel van wanten, wat het fijn maakt als de andere partij zich daar ook wel in kan vinden.

6. Karakter

Geen paniek dames, we zijn hem niet vergeten. Ook karakter vinden we erg belangrijk. We houden van een vrouw die weet wat ze wil en daar ook voor durft te gaan. Niet iemand die blijft roepen hoe ongelukkig ze is, maar er vervolgens niets aan doet. En misschien ook wel begrijpelijk, want dat vinden jullie dames vast ook niet woest aantrekkelijk in een man. Ja, een beetje karakter is zeer welkom in onze droomvrouw.

7. Zorgzaamheid

Het past nu eenmaal mooi bij vrouwen wanneer ze zorgzaam van aard zijn. Het laat, uit puur primitief oogpunt, zien dat jullie onze kinderen met liefde zouden opvoeden en ja, oké, we vinden het zelf ook heerlijk om af en toe een beetje verzorgd te worden. Maar het mooie daarvan is dat als jij dat voor ons doet, wij je hetzelfde teruggeven.