Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 15 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Dit is dé truc om er achter te komen of kort haar goed bij je gaat staan of niet

Spookt al een tijdje het idee in je hoofd om je haar korter te laten knippen? Ben je alleen bang dat kort haar uiteindelijk toch niet bij je staat? Met deze truc zul je voortaan altijd weten of kort haar wel bij jouw gezicht staat.

Celebs zweren erbij

De lobs en bobs zijn helemaal hot in haar land. Al veel celebs zijn voorbij gekomen met kort gewiekte haren. Velen staat het helemaal geweldig, anderen hadden het beter bij de puntjes kunnen laten. Gelukkig is de volgende truc helemaal waterdicht om erachter te komen of kort haar bij jou staat. De haarstylisten van de sterren zweren er in ieder geval bij.

5,5 cm regel

Je haar omvouwen of inschatten of het je zal staan is vanaf nu verleden tijd. Met deze regel kom je precies achter welke lengte haar het beste bij jouw gezicht past. Het gaat hier namelijk om de ‘5,5 centimeter’ regel. Het enige wat je nodig hebt? Een potlood, een liniaal en een spiegel.

Hoe werkt het?

Zo ga je te werk: plaats het potlood horizontaal onder je kin. De liniaal plaats je onder je oor, maar dan verticaal. De plek waar het potlood en de liniaal elkaar raken gebruik je als richtlijn. Als de afstand van de onderkant van je oor tot aan je kin groter is dan 5,5 centimeter dan komt jouw gezicht het beste uit met lang haar. Is deze afstand korter dan 5,5 centimeter? Dan is jouw gezicht perfect voor een korter kapsel. Heb je geen idee hoe je deze truc voor je moet zien? Onderstaand plaatje geeft je een goed beeld hoe de truc in zijn werk gaat:

Inspiratie

Heb je de truc geprobeerd en is jouw gezicht perfect voor kort haar? Vergeet dan zeker niet deze inspiratie kapsels mee te nemen als je jouw haar kort laat knippen:

Is jouw gezicht toch het mooist met lang haar? Met deze kapsel zie jij er ook helemaal gorgeous uit.