Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Confession 31 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Melissa (22): ‘Mijn date zei het afspraakje af omdat ik hem dronken berichtjes stuurde’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Vandaag doet Melissa* (22) haar verhaal. Zij werd namelijk afgezegd door haar date, omdat zij volgens hem teveel drinkt.

Hi Melissa, zou jij iets meer kunnen vertellen over jouw date?

“Graag. Ik date al een tijdje met Timo* van 27. Er stond voor komend weekend weer een date gepland, waar ik heel erg naar uitkeek. Toch deed hij een beetje vaag als ik erover begon, wat hij wel vaker doet. Hij heeft er namelijk ook geen moeite mee om mij last-minute af te zeggen, maar hij zorgt wel altijd dat er iets nieuws gepland staat. Drie dagen geleden heeft hij de date dus helemaal afgezegd en is hij nu nog steeds niet met een nieuw idee gekomen. Sterker nog, ik heb hem helemaal niet meer gesproken.”

Waarom heeft Timo de date afgezegd dnek je?

“Vorige week was ik op een feestje, waar ik iets teveel gedronken had. Ik heb Timo toen wat dronken berichtjes gestuurd. Niks raars, maar hij wist wel dat ik een slok op had. Ik gedraag me nooit heel apart als ik wat op heb, ik kan alleen op berichtjes wat extremer reageren. Dit is nu een aantal keer voorgevallen. Hij vond het nooit erg dacht ik, maar nu kreeg ik te horen dat het hem ‘tegen stond’ dat ik zoveel dronk en hij niet wist of hij dit zou willen voortzetten. Toen zei Timo vervolgens dat hij andere plannen had, en toen cancelde hij ons afspraakje.”

Misschien passen jullie dan niet bij elkaar?

“Dat zou best kunnen, maar het klikte zo goed. Ik zou het zonde vinden als Timo het hierdoor zou afkappen, als hij dat niet al gedaan heeft. Ik heb hem dus al drie dagen niet gesproken, terwijl we eerst dagelijks contact hadden. Ik ben bereid om feestjes af te zeggen en te minderen met alcohol, als ik daardoor nog een kans krijg. Ik wil niet dat alcohol de reden is dat Timo ermee wil stoppen. Ik weet ook niet of ik hem nu een berichtje moet sturen, of het juist moet afwachten.”

 

*De echte naam is bekend bij de redactie.