Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 12 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

4 x waarom de mooie (hetero)vrouwen vaak juist geen vriendjes hebben

Single zijn is het ene moment fantastisch en soms kun je er ook helemaal klaar mee zijn. Je hebt je misschien wel eens afgevraagd waarom jij nog single bent terwijl vriendinnen om je heen één voor één allemaal een man aan de haak slaan. Ben je niet leuk genoeg? ONZIN! Het zijn namelijk juist de mooie meisjes die geen vriendjes hebben. ‘De mooie meisjes hebben zo’n geluk, want alles zit hun mee in het leven. Ze hoeven zich nooit druk te maken over hun uiterlijk en kunnen alle mannen krijgen die ze willen’. Think again ladies. De mooie meisjes hebben het echt niet per se beter dan anderen.

Natuurlijk, mooi zijn heeft zijn voordelen en misschien krijgen ze vaker aandacht van mannen. Maar denk niet dat de mooie meisjes weglopen met al het leuke vriendjesmateriaal. Ze zijn vaker single dan je denkt, en wel hierom:

Wil jij ook weten waarom sarcastische mensen slimmer, succesvoller en sexier zijn?

1. Omdat vaak al wordt verwacht dat ze vriendjes hebben

Mooie vrouwen zijn waarschijnlijk al weggekaapt, toch heren? Welnee. Misschien is het meisje net gedumpt, wil ze geen relatie, of heeft ze nog tien andere goede redenen om geen vriendje te hebben. Hoezo zouden mooie meisjes de moeite niet waard zijn? Nee heb je…

2. Omdat mannen vaak niet op ze af durven stappen

Oke, begrijpelijk. Ook wij vrouwen vinden het eng om op een te knappe man af te stappen. We kunnen dit dus wel begrijpen. Helaas zijn de gasten dié er dan op afstappen vaak eikels.

Ze hebben een groot ego, denken dat ze dat mooie meisje wel even kunnen inpakken en hatsekidee, het blijkt een aarshol. Laat je als man dus niet zomaar aan de kant zetten als je het gevoel hebt dat je looks je niet meezitten.

3. Omdat mooie meisjes niet snel onder de indruk zijn

Echter kan het natuurlijk ook dat de mooie vrouw in kwestie wél veel aandacht krijgt, wat er weer voor zorgt dat ze niet snel onder de indruk zal zijn. Ze gaat heus niet met de eerste de beste mee als het aanbod maar blijft komen.

4. Omdat ook zíj onzeker zijn

Mooie meisjes mogen dan mooi zijn, maar dat betekent niet dat ze minder onzeker zijn. Bedenk je maar eens, stel dat iedereen jou telkens vertelt hoe mooi je bent. Dan is het natuurlijk rustig afwachten totdat je iets vindt aan jezelf wat je niet mooi vindt.

En oh wat gaat ze zich daar dan aan ergeren. Want iedereen let zoveel op haar. ‘Omdat ze zo mooi is’. Misschien is dat ook wel de reden waarom de celebs soms zo doorslaan met hun uiterlijk. Wanneer iedereen telkens zo zijn ogen op je gericht heeft, ga je ook sneller specifieker op jezelf letten. Vermoeiend moet het zijn…