Demi Rutten
Demi Rutten Life 13 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Wil je zien: de nieuwe True Crime Netflix-docu over het Cecil Hotel

Voor de echte true crime lovers onder ons staat er een nieuw pareltje op Netflix. De vierdelige documentaire Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel vertelt het verhaal over het beruchte Cecil Hotel in Amerika, en de verdwijning van Elisa Lam.

Kijk dit niet in je eentje. Of in het donker.

Cecil Hotel

We houden allemaal wel van een goede true crime docu op zijn tijd. Sinds deze week staat er weer een creepy exemplaar op Netflix. Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel gaat over het beruchte Cecil Hotel in Los Angeles waar een moord of verdwijning de orde van de dag was.

In februari 2013 verdween ook Elisa Lam er spoorloos. Er doken beelden op van het meisje vlak voor haar verdwijning, waarin ze zich nogal apart gedraagt in de lift en het lijkt alsof ze bang is voor iemand. Deze beelden gingen de hele wereld over, en maakte het verhaal van Elisa Lam een van de meest besproken verdwijningen.

Helaas werd Elisa enkele dagen later dood gevonden in de watertank van het hotel. Je weet wel, die tank waar het drink- en douchewater uitkomt. Je kunt je wel voorstellen hoe de andere gasten zich voelde bij het idee dat ze dat water hebben gedronken. Haar vondst leverde alleen maar meer vragen op, en die worden beantwoord in deze documentaire.

Durf jij te kijken?

Meer Netflix