Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 6 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze 11 struggles herkennen alle lady’s die niet samenwonen met hun lover

Als je een relatie hebt, dan wil je het liefst zo veel mogelijk bij je lover zijn. En als jullie al wat langer bij elkaar zijn, dan denk je misschien ook wel erover om met hem samen te gaan wonen. Lekker met hem wakker worden, de dag doorbrengen en de dag samen afsluiten. En dat iedere dag. Heerlijk, maar zover is het nog niet. Jullie wonen nog apart van elkaar en dat brengt wat struggles met zich mee. Deze 11 bijvoorbeeld.

1. Je moet altijd een super grote tas met spullen meenemen

Als jullie al een tijdje niet samenwonen, heb je je make-up inmiddels vast wel in tweevoud. Maar schoenen en kleren bijvoorbeeld niet. Iedere keer als je wat langer blijft, neem je alles mee voor meerdere dagen. En wat een gesjouw is dat toch altijd. Pff.

2. En als je iets vergeten bent, dan heb je pech

Als je je dagcrème of make-upremover vergeten bent, dan heb je wel een beetje pech. En al helemaal als je daar ‘s avonds laat achter komt als de winkels gesloten zijn. Hij heeft natuurlijk niks in huis.

3. En daarom heb je zo vaak dingen dubbel

En als je er eerder achterkomt, dan koop je het maar weer. Je hebt niks aan twee föhns, maarja, je had echt een föhn nodig toen je bij hem was. Of ondergoed. Hetzelfde verhaal.

4. Met elkaar afspreken moet vooraf afgesproken worden

Er kan nooit iets spontaans afgesproken worden. Want als je je spullen niet bij hebt en hij wil dat je blijft slapen, kan dat echt niet. Of je hebt eerst nog een reis van meer dan een uur voor de boeg. En als hij niet thuis blijkt te zijn, is dat natuurlijk ook niet handig.

5. Struggle bij wie jullie afspreken

Niet samenwonen betekent bijna altijd wel de struggle bij wie je gaat afspreken. Bij hem is het eigenlijk veel chiller, maar om iedere week maar bij hem te zitten is ook weer zoiets.

6. Nooit de juiste kleren bij je

Je plant natuurlijk wel een beetje vooruit, maar op de een of andere manier verandert het weer al-tijd. De kleren die je meegenomen had, heb je eigenlijk niks aan.

7. Seks wanneer je wil gaat niet op

Want ja, jullie zijn niet iedere dag samen of blijven ook niet iedere dag bij elkaar slapen. Dan kun je dat dagelijkse vrijpartijtje ook wel vergeten.

8. Je waardeert de nachten die je wel eens alleen slaapt

Het is heerlijk om met je lover samen te slapen. Maar heel eerlijk? Soms, heel soms is het ook heel erg lekker om je bed voor je alleen te hebben. Even geen gesnurk en lekker veel plaats voor jezelf.

9. Altijd rekening houden met zijn huisgenoten

In het geval dat hij thuis woont, in een studenthuis woont of in een appartementje met meerdere huisgenoten, dan zul je steeds rekening dienen te houden met andere bewoners. Even snel in je mooiste lingeriesetje naar de wc is wel risky.

10. Een eigen huissleutel krijgen is nogal een ding

Het is natuurlijk handig als je een eigen huissleutel van zijn huis krijgt, maar dat is nog niet zo makkelijk. Of hij woont thuis en zijn ouders hebben daar het laatste woord over, of hij woont wel al op zichzelf maar hij denkt dat je meteen met hem wil trouwen. Nouja, zo’n big deal is het toch ook weer niet?

11. En daarom check je duizend keer of je niet iets bij hem vergeten bent

Omdat je geen sleutel hebt, kun je bijvoorbeeld niet zo snel even langs gaan als je iets vergeten bent (als hij er niet is en hij woont op zichzelf). Het is niet dat jullie elkaar dan wekenlang niet zien, maar het is toch wel vervelend als je dat ene truitje de volgende dag aan wil doen en het ligt nog bij hem.

Niet samenwonen brengt wel wat struggles met zich mee. En als je het al jaren doet, dan weet je dat vast maar al te goed. Maar hee, het gaat erom dat je gewoon weer lekker samen kunt zijn.

Dit wil je vast ook lezen: Door deze 8 ongemakkelijke relatiefases gaat ieder koppel heen