Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 28 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Komt Temptation Island eigenlijk wel terug na al die klachten?

Temptation Island is al jaren op tv en het programma heeft heel veel fans. Die zullen wel teleurgesteld zijn als ze horen dat een nieuw seizoen helemaal niet zeker is.

Komt er een nieuw seizoen

Waar Temptation Island eerst ging om het ‘testen en kapotmaken van relaties’, is het nu een soort ‘milde’ variant geworden waar mensen écht op zoek gaan naar liefde. Toch zijn er heel veel oud-deelnemers die naar eigen zeggen trauma’s hebben opgelopen na de opnames. Omdat RTL deze klachten wel serieus moet nemen staat het nieuwe seizoen nog even on hold.

Tijdens de RTL-seizoenspresentatie spreken de zenderdirecteuren hierover. “Temptation Island staat nu inderdaad gepauzeerd, maar we hadden een nieuw seizoen ook nog niet besteld”, zegt zenderdirecteur Sven Sauvé. “Het is pijnlijk die verhalen te horen. We willen heel graag spreken met de kandidaten waar het om gaat. Daar is tot op heden nog geen gehoor aan gegeven. Daar hebben we alle begrip voor. We hebben de tijd.”

Peter van der Vorst laat ook nog weten: “Meedoen aan een programma moet een positieve ervaring opleveren. Als dat voor een aantal mensen niet zo is, dan gaat er iets mis. En dan willen we weten wát. Daarvoor moeten we met die mensen zelf in gesprek. Of het programma nog wel bij deze tijd past? Of bij RTL? “Daar gaan we de komende tijd eens goed over nadenken. Na het gesprek met de oud-kandidaten wil ik besluiten of en hoe we doorgaan met het programma,” zegt Peter nog.

Debbie is hét brein achter deze presentatrice

Ook komen we nóg meer te weten tijdens de RTL-seizoenspresentatie. Het valt op dat Marieke Elzinga en Chantal Janzen op zoek zijn naar één persoon en dat is Debbie. “Door Debbie ben ik op televisie,” vertelt Chantal. “Debbie was vroeger uitvoerend producent bij Endemol. Dus als je blij bent dat ik op televisie ben, heb je dat aan Debbie te danken. Als je niet blij bent, is het Debbie haar schuld.”

De voordelen van single zijn: zes redenen waarom vrijgezel zijn juist zo fijn is