Gina Koninkx
Gina Koninkx Lifestyle 23 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Redenen waarom het helemaal oké is om nooit (maar dan ook nooit) te willen trouwen

Soms lijkt het wel alsof de een na de ander zo’n prachtige verlovingsring om haar vinger geschoven krijgt. Jou pakken ze er niet mee. Trouwen staat namelijk niet bepaald on top of your bucketlist. Helemaal niet erg. Sterker nog, wij kunnen ons er ook wel in vinden. Zou jij ook nooit willen trouwen?

Aan jouw lijf geen bruidsjurk, en ook naar die verlovingsring kan jij wel fluiten. Er zijn tal van redenen om nooit maar dan ook nooit het huwelijksbootje in te stappen.

Nooit willen trouwen

Geldt dit ook voor jou?

1. Het kost bakken met geld

En jij kan echt wel wat leukers bedenken om met dat geld te doen. Investering in een eigen koopwoning bijvoorbeeld of samen een prachtige wereldreis maken.

2. Het voorbereiden kost enorm veel tijd

En jij hebt echt wel wat beters te doen in al die uren. Nee, jij moet er niet aan denken je agenda vol te plannen met meeting met de banketbakker, het doorpassen van een jurk of het bezoeken van trouwlocaties.

3. Wat is een papiertje nou waard?

Het argument van velen om te trouwen is dat ze dan ‘in de echtheid zijn verbonden’. Daar denk jij heel anders over. Waarom is je vriend pas je man als er een krabbeltje op papier staat? Onzin volgens jou, er zijn wel meer dingen die jullie echt verbinden: samen een huis kopen, eindeloze liefde en een kindje bijvoorbeeld. Pfff en dan moet je ook nog betalen voor een trouwambtenaar. Jou. Niet. Bellen.

4. Er zijn ook andere gelegenheden

Een bruiloft is echt niet de enige reden om een prachtige witte jurk te dragen als het daar om draait. Jij kan tal van andere evenementen bedenken waar je er ook zo uitziet alsof het je trouwdag is. En ook een ring kun je gewoon van een partner krijgen zonder dat daar een verloving of huwelijk aan ten gronde ligt.

5. Je gelooft niet in oneindige liefde

En dat heeft niks te maken met dat je niet romantisch bent of een koud hart hebt. Je gelooft nou eenmaal niet in alle Disney sprookjes die je vroeger voorgeschoteld kreeg. Jij leeft in het nu, geniet van alle momenten samen met je lief en een huwelijk hoeft dat echt niet te bevestigen.