Redactie
Redactie Love & Seks 26 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Oehlala: 7 tips hoe jij de beste seks kunt hebben

Het is misschien voor de hand liggend hoe je seks hebt, maar deze zeven tips zijn hét verschil tussen gemiddelde en geweldige seks.

Een van de grootste misvattingen is misschien wel dat seks elke keer amazing moet zijn, dat je elkaar altijd elke hoek van de kamer moet laten zien en dat het altijd eindigt in orgasmes.

Dit is eigenlijk helemaal geen fijne manier van denken (ook al zijn wij ook wel eens schuldig hieraan). Door deze gedachtes te hebben, ga je ook echt geloven dat je altijd aan een perfect plaatje moet voldoen waardoor de echtheid van seks er een beetje af gaat. Probeer lekker van elkaar te genieten, niet te veel na te denken en dan komt de rest vanzelf.

Seks

Wil je je seksleven naar een hoger niveau brengen? Dan is het natuurlijk nooit verkeerd om je sekstechniek te blijven ontwikkelen. Met deze tips kom je een heel eind:

1. Onthoud dat je belangrijkste geslachtsorgaan je hersenen zijn

Volgens een expert heb je de beste seks wanneer je een diepe band hebt met je partner. Of je nu echt verliefd bent op de persoon met wie je seks hebt, of dat het een scharrel is, een goede verbinding maakt seks ongetwijfeld veel beter omdat je je comfortabel, ontspannen en vol vertrouwen zult voelen.

2.Communicatie is super belangrijk

We zeggen het wel eens vaker: communicatie is the key. Wanneer je bijvoorbeeld enorm verliefd bent maar je de seks niet geweldig vindt, vertel het dan. Het is essentieel dat je met elkaar communiceert om samen van goede seks te genieten. Wees niet bang om het te zeggen. Je zult je jezelf daarna enorm dankbaar zijn. Praat bijvoorbeeld over wat je echt opwindt, en laat ze hetzelfde doen. Als je dit op een positieve manier doet en benadrukt wat je lover doet waar je echt van geniet, kan het het alleen maar voordelen met zich meebrengen.

3.Het draait allemaal om variatie

Wanneer je elke avond dezelfde maaltijd eet, zal dat snel vervelen. Waarom zou dat met seks anders zijn? Te veel stellen komen vast te zitten in een sleur van seks waar ze dezelfde dingen doen. Seks wordt routine in plaats van iets speciaals om naar uit te kijken. Om dit op te lossen kan je bijvoorbeeld een andere kamer kiezen om seks te hebben; naar een natuurgebied rijden en een afgelegen plek zoeken; probeer in de ochtend seks te hebben in plaats van in de avond, of trakteer jezelf op een nieuw seksspeeltje van LELO. Zolang je af en toe de routine doorbreekt, komt het absoluut goed.

4.Verwacht niet dat het elke keer geweldig zal zijn

Er zijn maar heel weinig koppels die keer op keer geweldige seks hebben. De meesten van ons ervaren een mix van fantastisch geweldige sessies, ‘gewone’ sessies en het vreemde en grappige incident tijdens de seks. Zelfs koppels die hun seksleven als fantastisch beoordelen, geven toe dat slechts twee tot drie van de tien sessies maar echt fantastisch zijn. Geniet dus van de fenomenale sessies, maar waardeer de goede net zo goed.

5.Haal het meeste uit je seksspeeltjes

Het idee dat alle vrouwen alleen door penetratie een orgasme kunnen krijgen, is de grootste mythe over seks. De meesten vrouwen komen niet alleen door vaginale penetratie maar hebben ook clitorale stimulatie nodig om een climax te bereiken. Om ervoor te zorgen dat beide partners plezier beleven aan seks, raden wij jullie seksspeeltjes aan. Het is een geweldige manier om de clitoris te stimuleren en de kans op orgasmes van vrouwen te vergroten. Bovendien zijn niet alle speeltjes intimiderend en eng – denk bijvoorbeeld aan dingen zoals een clitorale vibrator van LELO. Dit is trouwens net zo leuk om alleen te gebruiken als met je partner.

6. Zoenen is the key

Veel lovers onderschatten het belang van een lekkere tongzoen, wat jammer is omdat het de perfecte manier is om intimiteit tot stand te brengen. Ga maar eens bij jezelf na: wanneer jij met je lover zoent, heb jij dan ook zo’n zin om meteen op hem/haar te duiken?

7. Wetter is always better 😉

Glijmiddel maakt seks ZO veel beter. Er lijkt een verkeerde veronderstelling te zijn dat jonge vrouwen geen glijmiddel hoeven te gebruiken, en als ze dat wel doen, ze een ‘seksprobleem’ hebben. Dat is natuurlijk niet het geval. Glijmiddel maakt seks gewoon leuker (en comfortabeler) voor iedereen. Het kan de pijnlijke wrijving verminderen en het kan heerlijke nieuwe gevoelens tijdens seks introduceren.

Lees ook: Zo heb je die hete vakantieseks ook gewoon thuis