Redactie
Redactie News 10 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

OMG: er bestaat gin met de smaak van bitterballen (en hij is nog lekker ook)

Gin met de smaak van smaak van bitterballen: wij hadden er eerlijk gezegd ook onze twijfels bij. Maar als je eenmaal proeft dan besef je dat ze dit bij Monkey47 gewoon héél professioneel hebben aangepakt. Conclusie? Hij is verrassend lekker.

Maar eerst: hoe komen ze überhaupt bij het idee om bitterballen gin op de markt te brengen?

Monkey 47

Gin met bitterbalsmaak

Dat zit zo. De gin maakt onderdeel uit van de Monkey 47 Experimentum Series. Iedere twee jaar brengen zij een gin op de markt die geïnspireerd is op de smaken van een bekende stad. Eerder waren bijvoorbeeld al Brussel en Tokyo aan de beurt.

Waar je in de Brusselse gin tonen van mosselen, Belgisch bier en chocolade kon herkennen, stond de Japanse variant in teken van Japans rundsvlees. Dit keer was het dus de beurt aan Amsterdam.

Bitterbal of kaastengel? Doe de quiz en ontdek welke partysnack je bent

Bitterballen gin

En wat is er iconischer voor onze hoofdstad dan een bitterbal? Juist ja. Om tot een lekker drankje te komen werd in het Monkey47 Booze Lab volop geëxperimenteerd om het smaakprofiel van bitterballen via aromaextractie te vangen in alcohol.

Vraag ons niet hoe dat exact in zijn werk gaat, maar feit is dat ze daar behoorlijk goed in geslaagd zijn. Als je aandachtig proeft neem je subtiele tonen van ragout, mosterdzaad en nootmuskaat waar. En dat is écht heel veel lekkerder dan je zou denken – al helemaal met een bitterballetje erbij.

Geef mij zo’n gin!

Met slechts 500 flessen is de bitterballen gin behoorlijk exclusief. Je kun ‘m nu scoren bij de betere slijterijen en een aantal cocktailbars in ons land:

  • Amsterdam: Flying Dutchman, Freddy’s Bar, Rosalia’s Menagerie
  • Den Haag: Café Annabel
  • Groningen: The Stockroom
  • Maastricht: Mr. Smith
  • Rotterdam: The Rumah

6 x heerlijke cocktails met Baileys om te drinken op een zwoele zomeravond

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Culy.nl.