Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Seks 12 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek wijst uit: dit is hoeveel vrouwen masturberen op Valentijnsdag

Valentijnsdag komt eraan. Dat betekent dat alle stellen een restaurantreservering maken (check hier de leukste zaken), maar dat alle vrijgezelle vrouwen zich klaarmaken voor wat extra zelfliefde. Of uhm, soloseks. Estrid deed onderzoek naar de gewoontes van vrouwen op Valentijnsdag en daar kwamen wat interessante dingen uit…

Wie zegt dat je een partner nodig hebt om een hoogtepunt te bereiken op Valentijn?

Masturberen tijdens werktijd? Veel vrouwen zweren hierbij en dit is de reden

Onderzoek wijst uit: dit is hoeveel vrouwen masturberen op Valentijnsdag

Vegan scheermerk Estrid doorbreekt het masturbatie-taboe en komt met wat keiharde cijfers. Uit onderzoek – uitgevoerd door Markietters via Opinion Matters namens Estrid – blijkt dat een derde (32%) weigert te voldoen aan het achterhaalde stereotype dat Valentijnsdag alleen voor koppels is, en bekent diezelfde groep dat ze deze Valentijnsdag minstens één keer zullen masturberen.

Ondanks het feit dat meer mensen tijdens dit romantische seizoen self-love omarmen, geeft bijna een derde (29%) toe zich alsnog te schamen voor het masturberen – ook al gelooft meer dan de helft (58%) dat er gezondheidsvoordelen verbonden zijn aan deze solo-activiteit.

Opwindend schaamhaar…

In Estrid’s onderzoek geeft meer dan de helft (53%) trots aan dat ze zichzelf plezieren als ze zich scheren, en 28% heeft zelfs nagedacht over welke stijl van schaamhaar hen het meest opwindt.

De meest sexy stijlen? De Brazilian stond bovenaan: een vijfde (19%) koos voor een volledige verwijdering, gevolgd door Bikini (11%), de Volle Bos (9%), de Landing Strip (8%) en Martini (7%).

Hoe komen vrouwen tot het ultieme orgasme?

Als het gaat om het vinden van de perfecte formule voor het bereiken van de ultieme climax, is het creëren van de juiste stemming en stimulans van groot belang: het kijken naar porno (34%), seksuele fantasieën (28%), het visualiseren van iemand anders (25%) en het gebruik van een vibrator (19%) scoren het hoogst als het gaat om het verhogen van het genot tijdens het masturberen.

Interessant is dat slechts één op de vijf (19%) mensen aan hun partner denkt als ze masturberen, terwijl meer dan de helft (58%) helemaal niet aan iemand denkt – wat bewijst dat je niemand anders nodig hebt om in de stemming te komen.

Scheren en soloseksen tegelijk

Jezelf een duwtje in de rug geven? Estrid verkoopt nu een starterkit die het hebben van soloseks stimuleert. Bij de nieuwe Starter Kit kunnen gebruikers een QR-code op de verpakking scannen om toegang te krijgen tot Estrid’s gepersonaliseerde afspeellijst waardoor je intieme me-time nog fijner wordt.

https://www.instagram.com/p/CoWr6qlM0EP/

Het kleurenpalet van de Starter Kit is overigens geïnspireerd op enkele van de topkleuren waarin mensen hun orgasmes visualiseren. Zo associeert 18% hun hoogtepunt met rood en roze.

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van NSMBL