Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 20 apr 2015
Leestijd: 4 minuten

4 realitychecks voor ieder meisje dat ‘one of the guys’ is

One of the guys zijn, dat klinkt best stoer, toch? Dat is het ook. Waar vroeger andere meisjes giechelend naar die groep jongens stond te kijken mocht jij altijd met hun knikkeren. En dat is eigenlijk nooit veranderd. Nog steeds hoor jij bij de mannen. Ondanks dat je vast ook een hoop vrouwelijke vriendinnen hebt, vind je het ook heerlijk om bij de mannen aan te sluiten. Lekker een biertje meedrinken, even geen gedoe over make-up, of de druk om te roddelen. Gewoon even niets.

Als je met de meiden bent trek je hakken aan, je jurkje, drink je cocktails, praat je over mannen, over diepte- en hoogtepunten van de liefde, roddel je over dat nieuwe meisje op je werk die wel erg korte rokjes draagt, zit je Michiel Huisman de bewonderen op de Vogue cover, praat je de nieuwe strategie door wat betreft je scharrel en lak je ondertussen je nagels.

Als je met de mannen bent plof je neer op de bank met je haar in een staartje, maak je het jezelf comfortabel, pak je een biertje en luister je naar de schunnige grappen, feiten en waarheden. Zij doen misschien een spelletje die jij wel of niet meespeelt, en als het tijd is om naar de kroeg te gaan hoor je geen geklaag van een gebroken nagel of een ladder in een panty.

En mocht je nu zeggen ‘ach zo is mijn vriendinnengroep helemaal niet’, natuurlijk is hier een stereotype beschreven. Maar je zal moeten toegeven dat avonden met je vriendinnen er anders uitzien dan met je vrienden. En als je dan wel met je vrienden bent, wat je eigenlijk heerlijk vindt, realiseer je dan wel dat je een groot risico loopt dat je tegen één van deze vier realitychecks aanloopt:

1. Je verliest connectie met je vrouwelijke ik

Des te vaker jij met de mannen hangt, des te minder je contact hebt met je vrouwelijke ik. Klinkt zweverig? Wat we gewoon bedoelen is dat mannen rauwer, ruwer, stoerder zijn dan vrouwen in het algemeen. In een groep conformeer je aan het gedrag van een ander. Dit betekent dat als jij veel met mannen omgaat je vanzelf je mannelijke ik meer de ruimte geeft dan je vrouwelijke ik. Hou er daarna rekening mee dat bepaald gedrag dat je bij je vrienden aanleert, niet altijd in de smaak zal vallen bij je vriendinnen (boeren is nog steeds niet oké dame). En ook niet bij potentiële dates.

2. Je wordt eerder gefriendzoned

Als jij met je vriendinnen een drankje op het terras aan het doen bent en je mannelijke vrienden komen eraan zeggen ze je vriendinnen netjes gedag met drie kussen. Als ze bij jou aankomen krijg je een box, een high five of een schouderklopje: ‘Hey maat’. Heel trots kijk je om je heen. Dat heb jij toch maar mooi voor elkaar. Zij zien jou als one of them. Maar naarmate de avond vordert merk je dat hun interesse niet bij jou ligt maar bij je vriendinnen. Dat is namelijk potentieel date materiaal.

Als je dan alsnog de stoute schoenen aantrekt en die ene knappe jongeman bij de bar aanspreekt is het voor jou macht der gewoonte dat te doen op je mannelijke manier. Hoe je gewend bent dat te doen als je bij je vrienden bent. Aan het einde van de avond is het dan ook geen uitnodiging tot een nachtelijk avontuurtje maar wéér een high five. Top..

3. Mannen komen niet zo snel op je af

Jaja dame, als jij het stralende middelpunt bent van zes stoere binken dan ben je niet echt benaderbaar voor die ene schattige jongen die al de hele avond naar je staat te kijken. Het testosteron druipt van de groep af en ze staan als leeuwen om hun vrouwtje heen. Ondanks dat het onbedoeld is, fungeren ze als een soort muur om jou heen. Welke man loopt er nou op een meisje af als ze omringt is door zes (of vijf of zeven) mannen? Dat zou je omgedraaid ook niet doen. Kortom, ben je op zoek naar een man? Stap heel snel uit die muur en sluit je aan je bij je vriendinnen.

4. Je loopt het risico om voor eeuwig af te knappen op mannen

Als je one of the guys bent kun je precies horen en zien hoe je vrienden met vrouwen omgaan. Je ziet hoe ze berichtjes terug sturen naar girlfriend A waarin ze vertellen hoe geweldig ze is, en één minuut later sturen ze girlfriend B een berichtje dat er niemand is zoals haar. Je krijgt te horen hoe ze over hun veroveringen praten en op welke manier ze dat allemaal bespreken.

Want wees eerlijk, wij vrouwen vertellen een hoop details, maar dat is nog altijd beter dan de grofheid en platheid van mannen. Als je echt een inside kijkje krijgt aan de mannelijke kant van de liefde, dan vragen we ons af of je het zelf nog wel wil..

Kortom, waardeer je vrouwelijke vriendinnetjes, zij zijn ook echt hartstikke leuk. En als je het geroddel even zat bent, begin dan zelf over wat anders. Kun je de ‘wat zal ik doen’ vraag niet meer horen? Stel zelf een andere vraag. En die wijntjes of cocktails smaken toch echt wel lekkerder dan al die biertjes. Plus je hoeft er minder vaak van naar de WC. Voilà.