Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Column 24 apr 2015
Leestijd: 3 minuten

Uitdaging: Waarom een beugel je ultieme dieetvriend is

Lotte is na haar afvaluitdaging een nieuwe uitdaging aan gegaan: Een Prodent glimlach. Om haar overbeet recht te zetten heeft ze sinds een week een onzichtbare beugel (Invisalign) via Mondzorgcentrum IJburg. Week drie zit erop. Vandaag precies. En laten we voorop stellen, ik ben nog steeds enthousiast. Allereerst omdat het geen pijn doet, en niemand het ziet, maar ik heb nog een derde reden ondervonden: de beugel is mijn ultieme dieetvriend.

Oké, dat moet ik even nuanceren. Wie mijn vorige uitdaging heeft gevolgd weet dat ik net een een aantal kilo’s ben afgevallen. Diëten is daarom niet echt nodig. Op gewicht blijven echter wel. En dat is voor een lekkerbekje zoals ik ben niet altijd makkelijk.

Ik hou enorm van lekker eten. Dat was ook echt wel een uitdaging tijdens mijn dieet. Ik heb mijn eetgewoontes wel iets aangepast in vergelijking met voor mijn dieet. En tot mijn verbazing merk ik dat het in de hoofdlijnen een nieuwe lifestyle is geworden en ik nergens naar terug verlang.

Wat echter wel een grote valkuil is, zijn alle events en borrels waar ik voor word uitgenodigd. Een nieuwe introductie van een parfum, make-up lijn of andere fijne beauty dingen gaan gepaard met een hapje en een drankje. En niet zomaar even een plakje leverworst en een glaasje water. Nee, vaak krijg je de lekkerste glaasjes bubbels en komen er ontzettend fijne hapjes voorbij. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel lekker eten voorgeschoteld gekregen.

En ja, het zijn maar hapjes, maar alsnog. Reken maar uit, een paar events per week, iedere keer lekker eten, dat zijn toch al snel een hoop extra calorietjes die je dan naar binnen werkt. En dat is niet erg, maar als je op gewicht wil blijven kan dat gewoon niet iedere dag. Je weet immers zelf hoe ze lekkere gebakjes maken, daar wordt niet op de suiker en roomboter bezuinigd.

Maar nu heb ik mijn beugel. En met deze fijne bitjes in mijn mond kan ik niet eten. Ik doe ze altijd uit als ik ga eten en vaak ook tijdens het drinken. Dat is geen probleem, absoluut niet. Maar als je met een PR hotshot staat te praten dan ga je niet even je gebitje eruit halen natuurlijk. En al helemaal niet voor ieder klein hapje.

En daarom merk ik nu dat ik eigenlijk overal nee op zeg. Ik heb namelijk ook geen zin mijn leuke gesprek te onderbreken om naar de wc te lopen, mijn bitjes uit te doen, af te spoelen, terug te lopen, op zoek gaan naar de cateraar en dan een overheerlijk luxe toastje in mijn mond te stoppen om daarna weer terug te gaan naar de wc, weer dat bitje af te spoelen, in te doen en dan weer tot de essentie van het gesprek te komen. Nee dat is geen doen. Ik blijf wel kwijlend naar dat toastje kijken en daarna ben ik trots dat ik niet heb gezondigd.

Kortom, wil jij altijd al wat aan je tanden laten doen? Bel Mondzorgcentrum IJburg op. Je krijgt niet alleen een prachtig rijtje tanden maar ook een slank figuurtje. Win win.

Tot de volgende keer! X