Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 3 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Wow! Zó laat je je blauwe ogen echt knallen

Natuurlijk kun je elke kleur oogschaduw dragen die je wil met blauwe ogen. Maar wanneer je deze kleuren gebruikt laat je ze nog meer stralen. Om je blauwe ogen echt te laten knallen kun je het beste complementaire kleuren gebruiken. Dit zijn kleuren die in het kleurenwiel recht tegenover de kleur liggen die je wilt laten stralen. In dit geval is dat blauw, en ligt daar de kleur oranje tegenover.

[one_half][/one_half][one_half_last]

Kleuren

Zoals je in het wiel kunt zien zijn het gelukkig niet alleen maar knaloranje kleuren. Ook warme kleuren zoals bruin, brons en koperkleurig zorgen ervoor dat je blauwe ogen blauwer dan blauw lijken. Wanneer je graag een highlighter onder je wenkbrauw wil gebruiken kies dan ook voor een warme kleur zoals crèmekleurig in plaats van spierwit.[/one_half_last]

Contrast

Wanneer je blauwe oogschaduw wil gebruiken, zorg dan voor voldoende contrast door bijvoorbeeld een navy kleurige eyeliner te gebruiken in plaats van een zwarte. Wat je in ieder geval beter niet kunt doen is de kleur van je ogen laten matchen met je kleur oogschaduw.

Lippen

Ja ook je kleur lippenstift kan ervoor zorgen dat je blauwe ogen blauwer lijken. Oranje-rode kleuren zijn complementair en laten je ogen echt spreken. Wanneer je dat iets te fel vindt kun je ook gaan voor een koraalkleur.