Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 19 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Pakjes openen met ovenwanten: Een hilarisch spel voor Kerstmis

Ho ho ho, dit spel is alles behalve suf en zal jouw Kerstmis met familie & co hilarisch maken. Double Dice is het spel voor jong en oud en haalt de fanatieke geest in je naar boven. Met dit spel is het feest echt aan.

Ovenwanten spel suf? Nope

We hebben hét spel gevonden dat perfect is voor jong en oud (lees: drank speelt niet de hoofdrol) en wat mega hilarisch is. Weg met suffe spelletjes, hallo buikpijn van het lachen. Dit ovenwanten spel belooft spanning en sensatie.

Het briljante spel draagt de naam Double Dice en draait om.. cadeautjes uitpakken met ovenwanten. Hoe? Dat is aan jou. Maar er zijn extra cadeautjes te winnen. Zoek de dobbelstenen in de kast of een plastic bekertje, zoek de kerstmuts en het feest kan beginnen.

De regels

Je hebt nodig: 2 ovenwanten, 1 kerstmuts, 2 dobbelstenen of een plastic bekertje en een cadeautje.
Double Dice is een rotatiespel waarin deelnemers een cadeautje proberen te openen met een paar ovenwanten aan. Een echte opgave. Iedereen gaat in een cirkel rond de tafel staan. Iemand heeft het cadeautje, de ovenwanten en de muts voor zich liggen en de persoon daarnaast begint met gooien. Snel gaan de ovenwanten aan en de kerstmuts op en het openmaken kan beginnen.

De persoon met de dobbelstenen gooit net zo lang door tot hij of zij twee dezelfde getallen op tafel ziet liggen en mag dan proberen het cadeautje te openen. De persoon daarnaast gaat dan weer door met dobbelen. Het spel gaat zo verder tot iemand de inhoud van het cadeautje in zijn of haar handen heeft en naar huis mag met de prijs.

Geen dobbelstenen in huis of vind je dat het te lang duurt? Dan kun je het spel ook spelen met een plastic bekertje. Zet het bekertje onderste boven op de rand van de tafel en probeer met één hand zo tegen het bekertje te slaan dat ‘ie omflipt en weer goed op tafel komt te staan. In deze video zie je precies hoe:

Security Check Required

No Description

Welke vorm je ook kiest; dat wordt strijden geblazen. Maar ook een hoop lachbuien.

LEES OOK: Leu-eukk! Je kunt met kerst overnachten in een iglo in Amsterdam

Jani TV