Redactie
Redactie Beauty en Style 23 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Aha! Zo fix je dus zelf een kapsel met de perfecte knot

Wij meiden zijn dol op knotten. Eindelijk eens die lange lokken omhoog en geen haren meer in je gezicht. Op Pinterest zien we de mooiste knotten voorbijkomen, maar als we die zelf in ons haar proberen te draaien ziet dat er een stuk minder fleeky uit. Is dit herkenbaar? Wij leggen je uit hoe je zelf de perfecte knot creëert.

Knotten zijn er in alle soorten en maten. Je hebt de hoge casual knot, de strakke knot, de lage knot en noem het maar op. Vandaag zetten wij drie perfecte knotten voor je op een rijtje en leggen we uit hoe je deze binnen no time zelf in je haar draait.

Hoe maak je de perfecte knot?

Vanaf nu is de knot geen makkelijk slaapkapsel meer, maar een prachtige hairdo waar jij de show mee steelt.

1. De messy knot

Als er iemand de koningin van de rommelige knot is, dan is het Nikkie Plessen wel. We spotten haar vaak met het kapsel van onze dromen. Dit kapsel ziet er lastiger uit dan dat het is, want het enige wat je nodig hebt is een elastiekje en wat schuifspeldjes.

Pak al je haar bij elkaar en draai het samen in een elastiek. Voordat je de elastiek een tweede keer om jouw bos heen draait, draai je het haar nog een kwartslag. Zet de knot nu vast met de speldjes en je bent klaar om te gaan. Klinkt het ingewikkeld? Zie hieronder hoe Nikkie dit kapsel fixt.

2. De strakke hoge knot

Een strakke knot á la Jennifer Lopez fix je met een elastiekje en veel haarlak. Kam al je haar omhoog en pak het vast. Twist het haar en maak er een knoop in. Nu is het tijd om alles vast te zetten met een elastiekje en alle babyhaartjes naar achteren te kammen. Zit alles in model? Spray dan wat haarlak over het kapsel.

3. De lage knot

Tot slot deze gladde hairdo, het ideale kapsel voor meiden met wat korter haar. Kam een rechte middenscheiding in je haren en maak daarna de scheiding extra glad met wat haarolie. Pak al je lokken bij elkaar en draai er een knot in. Zet dit eventueel nog vast met een speldje en je kapsel is helemaal af.

Lees ook: Aha! Dit is hoe vaak je eigenlijk je haar moet wassen voor een glanzend en gezond kapsel