Emma Toussain
Emma Toussain Haar 13 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil jij iets anders met je haar? Deze pony’s staan goed bij jouw gezichtsvorm

Soms voelen we de urgentie om ‘iets anders’ met ons haar te doen. Een bekende wens is een pony, maar je moet wel goed nadenken voordat je (oké, je kapper) de schaar erin zet. Je moet hier namelijk wel wat tijd en energie in stoppen. Ook zijn er verschillende soorten en maten en niet elke soort pony past goed bij jou gezicht. Wij zetten de beste opties voor je op een rij.

Chop chop!

De pony

Wil jij je haar zo vlak voor de kerstdagen nog een flinke upgrade geven? De juiste pony (ook wel bekend als fringe of bangs) kan je nét dat beetje extra geven. Een volle pony geeft je de look van een Parisienne, een korte pony staat gewaagd en de curtain bangs geven je classy maar speelse look uit de jaren 70. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar wat past er nou goed bij jouw gezicht?

Weg met je voorhoofd

Als je een wat groter voorhoofd hebt, kan een pony je ontzettend helpen. Elk soort staat je dan goed. Een dikkere pony is dan juist een uitkomst, omdat het je gezicht wat meer in proportie brengt.

Als je krullend haar hebt, moet je goed nadenken over je pony en over de lengte. Door de krullen springt het haar vanzelf omhoog, dus laat hem dan niet te kort knippen. Twijfel je over wat goed bij jouw gezicht past? Bespreek het dan altijd met je kapper. Neem wat foto’s mee ter inspiratie en bespreek wat wel en niet kan. Dan krijgt de kapper ook een goed idee van jouw wensenpakket.

Inspiratie

Wij helpen je graag om op ideeën te komen. We zetten daarom de beste pony’s voor elke gezichtsvorm op een rijtje.

1. Klein voorhoofd

2. Groot/lang voorhoofd

3. Ovaal gezicht

https://www.instagram.com/p/B9xXjOthHkc/

4. Vierkant gezicht

5. Langer gezicht

https://www.instagram.com/p/CXZFIpdM9BM/

Wanneer ga jij naar de kapper?

Zó kom je van je shiny voorhoofd af: 8 tips tegen een vette huid