Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 24 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Zó kom je van je shiny voorhoofd af: 8 tips tegen een vette huid

Van een vettige huid wil je het liefst meteen weer af. Je kent het bekende shiny voorhoofd waarschijnlijk wel. Vooral in de T-zone van je gezicht is vet ophoping niet raar. Er zijn wel een aantal dingen die je kan proberen om de natuurlijke olieproductie van je huid te verminderen. Dit zijn 8 tips die je kan proberen als je last hebt van een vette huid.

Bye bye shiny voorhoofd.

Tips bij een vette huid

Er zijn veel logische dingen die je kan veranderen in je skincareroutine om een vette huid te verminderen. Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet:

Tip 1: Gebruik talg-absorberende producten

Als je last hebt van een vette huid is het een goed idee om hier eens in te duiken. De talgklieren in je gezicht zorgen hiervoor, daarom pak je met talg-absorberende producten het probleem meteen bij de bron aan. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale maskers en cleansers.

Tip 2: Reinig je gezicht (elke dag)

Ja echt, reinig je gezicht elk dag. Zelfs als je geen make-up op hebt is het belangrijk om je gezicht te reinigen. Door je vette huid tot aan je poriën te reinigen zorg je ervoor dat alles schoon is.

Stop met zoeken, want wij hebben de beste cleansers al voor je op een rijtje gezet. Dit is een hele belangrijke tip als het gaan om een vette huid.

Tip 3: Drink genoeg om een vette huid tegen te gaan

Water… Het is en blijft een ideaal middel tegen huidproblemen. Zo is het ook een tip tegen een vettige huid. Door veel te drinken reinig je je huid vanuit binnenuit en zorg je ervoor dat de olieproductie wordt verminderd.

Tip 4: Gebruik juist wél crème

Een veelvoorkomende fout bij een vette huid is om een crème over te slaan, je huid lijkt namelijk toch al vet genoeg. Tóch heeft je huid juist hydratatie nodig. Huidcellen hebben vocht nodig om gezond te blijven. Let er bij een vette huid wel op dat je geen crème op oliebasis gebruikt. Dit kan zorgen voor meer problemen.

Tip 5: Vermijd producten met alcohol of olie bij een vette huid

Deze producten werken namelijk juist averechts voor je huid. Je zou er vanuit gaan dat alcohol reinigt en zo vet weghaalt van je huid, maar dit is niet zo. Alcohol kan je huid namelijk juist irriteren en zo zorgen voor problemen.

Een tip is het gebruik van producten met bijvoorbeeld salicylzuur – deze gaan een vette huid juist tegen.

Tip 6: Gebruik geen washandje in je skincare-routine

Met een washandje stimuleer je je talgklieren – dit is iets wat je juist niet wilt. De talgklieren zorgen namelijk voor de vettigheid van je huid. Verwissel je washandje dus met je handen of een hele zachte handdoek, op deze manier stimuleer je je talgklieren zo min mogelijk.

Tip 7: Probeer stress te verminderen

Stress verminderen is lastig, maar wel voordelig voor je huid. Probeer eens één van deze 5 hacks om stress te verminderen, misschien werkt het voor jouw.

Tip 8: Gebruik scrub

Een tip voor een vettige huid is om dagelijks te scrubben. Denk het hierbij wel aan dat je een zachte peeling gebruikt, zodat je je huid niet beschadigd.