Emma Plasmans
Emma Plasmans Beauty en Style 11 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Voor eens en voor altijd: op deze manier reinig je je poriën

Het is helemaal niet gek dat je (soms) te maken hebt met verstopte poriën. Sterker nog: iedereen heeft daar weleens mee te maken. Dit komt voornamelijk door het dragen van make-up en wat dacht je van de vuiltjes die in de lucht zweven? Juist ja, niet het allerbeste voor je poriën. Maar hoe komen we eigenlijk aan verstopte poriën? En hoe moet je je poriën reinigen?

Wij zijn voor je op onderzoek uit gegaan, en leggen je alles uit.

Poriën reinigen

Ten eerste is het compleet normaal om (soms) puistjes of mee-eters te hebben, dat hoort nou eenmaal bij het leven. Maar eerlijk is eerlijk, het kennen van handige tips om je poriën te reinigen is altijd mooi meegenomen. En we kunnen je alvast verklappen – op dagelijkse basis je poriën reinigen, kan een verstopping voorkomen

Doe dit alsjeblieft niet met van die hardnekkige neusstrips en al helemaal niet door het zelf uit te knijpen. Wij herhalen: geen hardnekkige neusstrips en niet zelf uitknijpen.

Maar nu vraag je je zeker af ‘hoe dan wel’? Dat zullen we jou eens haarfijn uitleggen. We hebben namelijk de beste tips gevonden hoe jij dit op de juiste manier kan doen, en je poriën reinigen is nog eenvoudig ook ;-).

Psst, heb jij last van grove poriën? Lees hier wat je daartegen kunt doen.

1.Steam it baby

Wanneer je graag je poriën wil reinigen én wanneer je geen droge huid hebt, is stomen een zeer goede optie. Maar let op: als je wél een droge huid hebt, is het toch verstandig om je huid iets minder lang en vaak te stomen dan dat je zou doen met een ander huidtype.

2. Reinig je huid ALTIJD

Oke oke, we weten inmiddels allemaal wel dat met make-up slapen geen optie meer is. Je bent al heel goed bezig als je je make-up iedere dag verwijderd, maar je bent er nog niet. Het is echt belangrijk dat je je gezicht goed reinigt, gedurende de dag.

First of all, begin iedere dag met een dagcrème maar het is ook belangrijk dat je dit gedurende de dag bij houdt met moisturizers. Daarnaast is het heel belangrijk om je gezicht te reinigen met een milde reiniger voordat je gaat slapen. Hiermee verkom je verstopte poriën door make-up-resten en vuil. Poriën reinigen was nog nooit zo makkelijk.

Goed om te weten: wanneer je graag sport, is het belangrijk om te weten dat je je gezicht al-tijd moet reinigen. Voor én na het sporten. Zweet kan er namelijk voor zorgen dat je make-up en andere vuildeeltjes bij de openingen van je poriën terechtkomen. En dat is nou nét wat we absoluut niet willen.

3. Vitamine A

Als je je poriën wil reinigen en je verstopte poriën wil tegengaan, kun je een smeerbare retinol(Vitamine A) gebruiken. Dit werkt het best. Probeer bijvoorbeeld deze variant van No7 Advanced Retinol 1.5 Complex Night Concentrate. Smeer het op voordat je gaat slapen en laat de crème haar werk doen.

4. Exfoliëren kun je leren

Reinigingsmelk- en lotion zijn onmisbaar in je badkamerkastjes, maar wat dacht je van exfoliëren? Dat is ook echt iets wat je niet moet overslaan. Want door te exfoliëren, worden de dode huidcellen verwijderd. Benieuwd hoe je het beste je huid kan exfoliëren zonder het te beschadigen? Je leest het hier.

Poriën verkleinen

Heb je nou eenmaal ietwat grotere poriën dan je zou willen? No worries, met deze tien tips maak jij je grove poriën een stuk minder zichtbaar. En geloof ons, dit is appeltje eitje.