Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

3 hilarische manieren om een ghoster te exposen op WhatsApp

Denk je ein-de-lijk iemand te hebben gevonden met wie het wederzijds klikt, hóór je niks meer. De meesten van ons kunnen niet eens meer bijhouden hoe vaak dat wel niet is gebeurt. Ghosten lijkt tegenwoordig wel de nieuwe norm maar nee dat accepteren wij niet. Exposen zullen we!

Als iemand denkt zomaar uit je leven te kunnen stappen zonder ooit nog wat van zich te laten horen: NEE. We zijn allemaal volwassen genoeg om op z’n minst nog een berichtje te sturen dat er voor de ander helaas geen geval bij kan, is of zal komen kijken. Dan voel je je in ieder geval niet genegeerd. Zo hard.

Ghosten exposen

We gooien het over een heel andere boeg. Laat zien dat jij je niet zomaar laat ghosten door iemand door nog een flinke nasteek te geven. Kom maar door want als ghosters ergens een hekel aan hebben, is dat het benoemen van hun kinderachtige gedrag.

1. De verdwijnende sticker

Ben jij dol op stickers op WhatsApp, dan moet je écht dit stickerpakket weten te bemachtigen want er zijn er meerdere in omloop. Meestal zijn het vier stickers die steeds meer vervagen. De eerste is nog een scherpe foto van iemand, de tweede wordt al vager en de laatste sticker is helemaal niks. Lucht. Bye Felicia.

Het is niet alleen het ghosten wat we zo irritant vinden: 8 x dingen waar alle singles een hekel aan hebben op dating apps

2. “Hangman that hoe”

Werkt volgens dit principe: “Everytime he fucks up remove a letter from his/her name in your phone. When his/her name is gone, y’all are done. HANGMAN THAT HOE.”

Waanzinnig toch. Kunnen uit eigen ervaring zeggen dat dit het goed heeft gedaan. Ter waarschuwing kun je natuurlijk ook vast een berichtje sturen dat hij of zij nog maar twee letter over heeft.

3. Benoem het ghosten netjes

Ga je liever voor een iets minder radicale aanpak? Dan kun je ook benoemen dat je het heel vervelend vindt dat de ander zomaar besluit niks meer van zich te laten horen. Maak het niet te dramatisch en zeg dat je het altijd gezellig hebt gehad samen en je het jammer vindt dat dat op deze manier teniet wordt gedaan. Afsluiten met een passief agressieve knipoog. Joe, joe!