Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 10 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Björn Borg boven je broek en een tafelkleedsjaal: dit was bij ons populair op de middelbare school

We kunnen niet claimen dat we oud zijn.. maar de middelbare school zijn we al lang ontgroeid. We zijn nog niet eens tientallen jaren verder en we kunnen nu al terugkijken op die tijd als een bijzondere. Vooral de kledingstijl rond 2008 t/m 2010 was een vak apart – iets wat je nu never nooit meer zou zien. We gaan alles voor je op een rij zetten want het is toch leuk om terug te kijken.

Dit was bij ons populair op de middelbare school

Als we denken dat we allemaal een andere jeugd hebben gehad: think again. Natuurlijk zijn de details anders maar elke middelbare school had dezelfde soort stijl en er waren heel wat items die specifiek als ‘cool’ werden gezien.

1. Gekleurd Adidas vest

Elk meisje liep met een vest van Adidas. Iedereen had een andere kleur, want je wilde wel ‘uniek’ zijn. Rood, roze paars, blauw.. iedereen liep met de drie herkenbare strepen van Adidas op de arm en het grote logo op de rug. Uniek, maar toch erbij willen horen. Classic.

2. Tafelkleedsjaal

Weet je die grote vierkante sjaals nog? Die je dan zo moest vouwen en dan om je nek sloeg? Behalve dat het warm was, zag het er eigenlijk niet uit. Het liefst ook nog in een soort geruit motiefje. Even vergeten hoe dat eruit ziet? Bij Bol.com koop je ze gewoon nog, daar kan je even kijken.

3. Eén bloem als oorbel

Waarom zou je een oorbelsetje dragen, als je ook gewoon een hele grote plastic bloem in je oor kunt stoppen? Ja, dat is wat we toen schijnbaar dachten. Ook werden deze bloemen veelvoudig verkocht door meisjes die ze dan zelf maakten.

4. Een zichtbare Björn Borg onderbroek

Als je BB-onderbroek niet zichtbaar was was je niet cool. Een veel te kleurrijke boxer populairder dan de string? Alleen in de eerste klas, strings waren natuurlijk voor de oudere meiden.

5. Een eastpak

Hoe een rugtas zó cool kon zijn.. je moest een Eastpak anders hoorde je er niet bij. En dan moest je die op je fiets ook nog laten zakken tot in je ellebogen zodat de tas op je bagagedrager kon rusten. Fietste niet echt lekker, maar het ging om de *stijl*.

6. Blackberry

De Nokia’s werden vervangen door de Blackberry: je kon eindelijk eindeloos praten met je vrienden.

7. Lange hemden met een grote riem eroverheen

Je kon bij de Sting dan zo’n enorm lang hemd halen (en het liefst twee keer elkaar) om er vervolgens een grote riem over te plaatsen.

En dan kwamen we na een lange dag in de schoolbanken thuis om vervolgens uren op Hyves te spenderen.

Wangen zoals Barbie? Roze blush is populairder dan ooit en hier shop je ‘t