Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Populair recept: zo maak je de viral crompouce zelf na

De crompouce (de liefdesbaby van de croissant en tompouce) is niet meer weg te denken van onze FYP. Er is alleen een probleem: niet alle bakkers verkopen de gehypete gebakjes. En als ze dat wel doen, dan zijn ze in no-time uitverkocht. Dan zit er maak één ding op: zelf een crompouce maken.

Gelukkig zien we op TikTok dat dit geen hogere wiskunde is.

Zo maak je de viral crompouce zelf

Mocht je de afgelopen weken niet op TikTok gezeten hebben, dan denk je nu waarschijnlijk ‘een crom-watte?’ De crompouce is eigenlijk een heel simpel gebakje. Het is een opengesneden croissant, met daarin de gele room die we kennen van de tompouce.

Je hoort het al: het maken van dit gebakje is niet moeilijk. Wat de banketbakker kan, kunnen wij ook. Het is gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten in huis halen en een beetje knutselen in de keuken. We gaan voor het originele exemplaar van Bakker van Maanen, met chocolade in plaats van glazuur.

Wat heb je nodig (voor twee crompouces)?

Twee croissants (van de bakker of zelf gebakken), Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom, Melk, Jumbo Ruby Roze Chocolade.

Zo maak je ze:

  • Begin met het au bain-marie smelten van de roze chocolade. Mocht jouw supermarkt geen roze chocolade hebben, dan kan je ook kiezen voor witte chocolade met roze kleurstof.
  • Snijd de twee croissantjes open. Als je ze bij de bakker haalt, dan smaakt jouw crompouce het meest naar een gebakje van de bakker.
  • Bereid de banketbakkersroom van Dr. Oetker volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik melk in plaats van water.
  • Dip de croissantjes in de roze chocolade.
  • Vul de crompouces met de room. Voor het mooiste effect doe je dit met een spuitzak.
@jumbo.tiktok

Lotte laat zien hoe je makkelijk en snel deze heerlijke crompoucen maakt! #crompouce #croissant #tompouce

♬ original sound – Jumbo Supermarkten

Toch geen zin om zelf de keukenprinses uit te hangen? Bij deze bakkers door heel Nederland kan je de crompouce kant-en-klaar kopen.