Redactie
Redactie Confession 25 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Lieve (23): ‘Met mijn nieuwe vriend wilde ik langer wachten met seks en dat was een domme keuze’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week deelt Lieve* (23) haar verhaal.

‘Met mijn nieuwe vriend wilde ik langer wachten met seks, maar dat was de domste keuze ooit’

Timing is een belangrijk element, zo ook wat seks in relaties betreft. Je wil het niet overhaasten, maar wat als je al verliefd bent en de seks daarna onwijs tegenvalt?

Hi Lieve, vertel!

“Ik zit in met een dilemma: moet ik mijn relatie aan houden of toch afkappen?”

Waarom loop je rond met dit dilemma?

”Nou, heel cliché, maar de seks valt enorm tegen. Het stomme is dat ik al onwijs verliefd ben op mijn vriend, maar de slechte seks is wel echt een domper.”

Kan je iets meer vertellen over de situatie?

”Tijdens mijn vorige relatie was de seks erg goed, alleen het karakter van de jongen in kwestie wat minder. Veel vrouwen herkennen dit wel, denk ik. Daarnaast was de eerste keer seks voor mij gewoon te snel. Het gebeurde de tweede date al. Niet dat daar iets mis mee is. Maar omdat we zo’n seksuele klik hadden, was ik na de eerste vrijpartij meteen verliefd. Later in de relatie besefte ik me dat ik puur verliefd was geworden omdat de seks zo goed was en niet omdat ik zijn karakter zo leuk vond. Dit leidde tot veel ruzies en een giftige verstandhouding. Dat de relatie geen stand hield, was voor niemand een verrassing.

Na die relatie wist ik zeker dat ik niet meer zo overhaast seks wilde hebben met een potentiële vriend. Ik wil verliefd worden op de persoon en niet op de pik, zei ik voor de grap tegen mijn vriendinnen. Alleen heb ik dat nu een beetje te serieus genomen. Want nu zit ik met een seksleven dat tegenvalt”

Hoe is het in jouw huidige relatie verlopen?

”Mijn huidige vriend ken ik nu vijf maanden. Het klikte meteen. Toch was ik streng voor mezelf en ging ik niet verder dan zoenen. Na drie maanden, toen ik al over mijn oren verliefd was, besloot ik met hem naar bed te gaan. Die vrijpartij was allesbehalve spetterend, maar ik dacht ‘ach, het is de eerste keer samen, hoe goed kan dat nou zijn?’. Nu zijn we dik twee maanden verder en hebben we al meer dan vijftien keer seks gehad en is het nog steeds helemaal niks. Hoe bijdehand en gevat hij verbaal is, zo verlegen is hij in bed.”

Heb je dit met hem besproken?

”Ik heb wel al aangeven wat ik fijn vindt en wat niet. Ook heb ik aan hem gevraagd wat hij lekker vindt. Nu we daarop inspelen ben ik erachter dat het niet om de handelingen gaat tijdens de seks, maar om de energie. Die is gewoon off. Nu heb ik spijt dat ik zo lang heb gewacht met seks, dat was echt de domste keuze ooit. Onze relatie is nu best serieus en ik ben verliefd op zijn persoonlijkheid. Ik denk alleen niet dat ik voor de rest van mijn leven matige seks wil hebben.”

*De echte naam van Lieve is bekend bij de redactie.