Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Relaties 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Stel jij ook weleens vragen aan je partner, waar je eigenlijk het antwoord helemaal niet op wil weten? Dat heeft een reden

Misschien ken je het wel: je ligt gezellig met je partner in bed of bent romantisch samen uiteten, en plotseling voel je de drang om vragen te stellen. Niet zomaar vragen, maar vragen over dingen waar je eigenlijk liever niet over nadenkt. Over exen, oude gewoonten, en andere dingen die je liever onbesproken laat. Waarom doen we dit toch?

Je wilt het wel weten, maar je wilt het ook niet weten.

Vragen stellen waar je liever geen antwoord op wilt

Soms wordt de urge ineens heel groot om te vragen naar details die je eigenlijk helemaal niet wilt weten. Vragen die onzekerheid, frustratie of zelfs boosheid kunnen veroorzaken en vaak weinig goeds brengen. Waarom doen we dit eigenlijk?

@neveyyyyyy

♬ just the way things go – marz✿:*・✩

1. Bevestiging zoeken

Een van de opties zou kunnen zijn dat je op zoek bent naar bevestiging. Niet per se of de ander van je houdt – dat zit wel goed – maar eerder de bevestiging dat jouw relatie uniek en speciaal is. Dat het anders en beter is dan onze partner ooit met iemand anders heeft gehad.

Een betere aanpak voor een gesprek als dit zou kunnen zijn om te vragen: ‘Wat maakt onze relatie speciaal voor jou?’ – weet je meteen alles dat je eigenlijk wilde weten.

2. Aandacht vestigen op een risky onderwerp

Soms willen we aandacht vestigen op een specifiek onderwerp zonder onszelf al te kwetsbaar op te stellen. Het gaat misschien om gewoonten die jullie delen of dingen die je graag zou willen proberen. Om pijnlijke antwoorden te vermijden, kun je de vraag simpeler stellen. Bijvoorbeeld: ‘Wat zou je samen willen uitproberen in de slaapkamer?’

3. Oude patronen vermijden

Vaak proberen we pijn (of dating-frustraties) uit het verleden te vermijden door patronen uit te zoeken. Het is belangrijk om elkaar goed te leren kennen, maar doe dit dan met vragen zoals: ‘Wat heb je geleerd van samenwonen met huisgenoten over hoe je zelf graag wilt wonen?’

Tip van Beautify

Door goed na te denken over het antwoord dat je wilt voordat je een vraag stelt kun je juist je relatie versterken, zonder onnodige onzekerheden of spanningen te veroorzaken. Openheid en eerlijkheid zijn natuurlijk cruciaal, maar laten we wel bedenken waarom we de vragen stellen die we stellen.

‘Shallowing’ is de nieuwe sekstrend die het stapsgewijs wat spannender maakt onder de lakens