Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Food 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit wil je proberen: de Pornstar martini cheesecake

Het is een van de populairste cocktails ter wereld: de Pornstar martini. Misschien is het ook wel jouw favoriet! Het drankje bestaat uit vanille wodka, Passoa, Prosecco, tropische duodrink, eiwit en passievrucht. Gelukkig kan je véél meer met deze ingrediënten, zoals bijvoorbeeld een cheesecake maken. Dat klinkt ons als muziek in de oren!

En dit is hoe je ‘t maakt.

Wat heb je nodig?

Het recept komt van Favorflav en zij leggen ons uit wat je nodig hebt. Een cheesecake bestaat uit een bodem, vulling en decoratie mag natuurlijk ook niet missen. Alles voor een mooi kiekje voor the gram, toch?

1. Bodem

Voor de bodem heb je 150g aan digestive biscuits nodig en 75g ongezouten boter.

2. Vulling

De vulling van de cheesecake bestaat uit 500g roomkaas, 100g poedersuiker, 1tl vanille-extract, 130ml slagroom, 70ml mascarpone, 100g passievruchtencurd of jam en 2 limoenschillen.

3. Decoratie

De cheesecake mag er natuurlijk ook zo lekker uitzien als hij is en daarvoor heb je nog 150g passievruchten-curd of jam nodig en 2 tl Prosecco, 1/2 limoenschil en 1 passievrucht.

Zo maak je de Pornstar martini cheesecake

Nu je alles wat je nodig hebt in huis hebt, begint het maken van de Pornstar martini cheesecake. Als je deze stappen volgt is het een eitje. Let’s go!

1. Bodem

Gebruik een springvorm van 20,5 cm om de bodem van de cheesecake te maken. Smelt de boter en kruimel de Digestive biscuits. Meng deze dan samen. Stop dit mengels in de springvorm en druk dit goed aan, laat het daarna afkoelen.

2. Vulling

Voeg de roomkaas, poedersuiker, vanille-extract, slagroom en mascarpone bij elkaar en klop het samen tot één geheel. Voeg daarna de passievruchten-curd en de limoenrasp toe. Giet dit geheel in de springvorm en strijk het glad. Zet de cheesecake 6 uur lang in de koelkast.

3. Decoratie

Maak de proseccodressing door de passievruchten-curd en de prosecco door elkaar te kloppen en sprenkel dit over de cake. Strooi daarna de limoenschil over de cake en de zaadjes van de passievrucht over de rand van de cheesecake. Koel de cake nog even tot de volledige 6 uur om is en dan kan je heerlijk genieten!

Yummie: dit Tiktok-recept voor cheesecake met Flügel wil je proberen