Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 7 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom positieve bodytalk elke dag op je to do list moet staan (en tips!)

In de spiegel kijken en je alleen maar focussen op je allerbeste assets: lukt jou dat? Als we eerlijk zijn, vinden wij het makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom delen we samen met Dove vijf tips voor positieve bodytalk die je vanaf nu elke dag op je to do list wil hebben.

Sta stil bij wat je lichaam voor je doet

Je lichaam doet het in goede en in slechte tijden en het heeft je nu al jaren overal gebracht. Daar sta je misschien niet altijd bij stil. Toch is het goed om dat wel te doen en je lijf te koesteren. Al is het maar even een momentje waarop je je lichaam de aandacht geeft die het verdient. It’s worth it!

Doe een trip down memory lane

Kijk jij nog weleens naar foto’s van een paar jaar geleden en wat zie je dan? Misschien realiseer je je nu wel dat je er goed uitzag terwijl je toen niet zo tevreden was. Dit is een supergoede oefening om je lichaam te accepteren en ervan te genieten zoals het is.

Vergelijk jezelf niet met influencers

We weten allemaal dat wat we zien op social media niet bepaald realistisch is. Foto’s zijn gemaakt vanuit de ideale hoek, in de perfecte pose en vaak ook nog (extreem) bewerkt. Niet alleen beelden voor advertenties, maar ook de plaatjes van beroemdheden en influencers. Dus is het ook niet eerlijk om jezelf ermee te vergelijken.

Blijf in contact met je lichaam

Zorg ervoor dat je elke dag even bewust beweegt. Bijvoorbeeld door wat eenvoudige strekoefeningen voor je rug en nek te doen of op verschillende momenten een paar minuten diep in en uit te ademen. In contact blijven met je lichaam helpt je om minder in je hoofd te zitten en je lijf meer te waarderen. Ook dat is positieve bodytalk!

Focus op je positieve assets

We schreven het al: hoe vaak focus je je nu echt op de positieve punten als je naar jezelf kijkt? Het klinkt misschien simpel, maar we vergeten het nog te vaak. Neem niet alleen je uiterlijke positieve punten mee, maar ook die van je karakter, je prestaties, je talenten etc.

Lastig? Probeer eens een week lang elke ochtend terwijl je voor de spiegel staat vijf dingen te noteren die je leuk vindt aan je uiterlijk en vijf dingen die je leuk vindt aan je persoonlijkheid. Of vraag het aan je vrienden of je partner als je een bodytalk boost nodig hebt en er zelf niet opkomt.

Dove vergroot sinds 2004 het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde onder jongeren via het Dove Self-Esteem Project. Met onder meer campagnes en lesprogramma’s heeft het beautymerk wereldwijd meer dan 94 miljoen jongeren bereikt. Met campagnes als #DetoxYourFeed, Reverse Selfie/Selfie Talk en #TurnYourBack to digital distortion wil Dove de schadelijke praktijken van social media – die onbereikbare schoonheidsidealen in stand houden – aan de kaak te stellen.

In samenwerking met Dove