Rosa Tettero
Rosa Tettero Love & Seks 5 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

5 tekenen dat je klaar bent om van je prela een rela te maken

Soms vind je iemand leuk, maar weet je toch niet of hij meer is dan een scharrel. Of je echt een relatie met hem wil. Dat kan knap vervelend zijn, maar geen paniek. Zo weet jij of je klaar bent voor de volgende stap en of je van een prela een rela wilt maken.

1. Je weet wat je wilt en krijgt dat ook

Vraag jezelf af of je met hem aan je zij gelukkig bent en of hij het beste in jezelf naar boven haalt. Kun je helemaal jezelf zijn en voldoet hij aan je verwachtingen? Misschien is het tijd voor de stempel rela.

Natuurlijk, niemand is 100 procent perfect en zal aan al je eisen voldoen. Maar als jij je zeker en onafhankelijk voelt bij hem, dan is dat al heel wat. Het is de basis om verder te werken aan je relatie met hem.

2. Er is geen bepaalde ‘perfecte tijd’

Misschien heb je het gevoel dat van een prela een rela maken na amper drie maanden daten een beetje vlug is. Maar wie bepaalt wat snel of langzaam is? Als het goed voelt, dan voelt het goed. Iedereen is anders en sommige mensen voelen nou eenmaal sneller aan dat ze een relatie willen dan anderen.

Jezelf vergelijken met hoe je vriendinnen daten heeft geen zin en zal je niet verder helpen. Kijk naar de tijd die je met hem hebt gespendeerd en evalueer voor jezelf wat je uit deze tijd kunt halen. Maar, nieuwe relaties zijn spannend en in het begin zie je alleen de goede dingen.

Bedenk daarom zelf of je nog op die roze wolk zit en blind bent (we’ve all been there) of dat je écht het idee hebt dat je de rest van je leven met hem wilt delen. Nou ja, het hoeft natuurlijk niet zo overdreven, maar het is wel een goede basis. Irriteer je je aan kleine dingetjes maar houd je wel ongelooflijk veel van deze vent? Misschien is het tijd voor een rela.

2. Je weet wat onafhankelijkheid is

Onafhankelijk zijn kan voor iedereen iets anders betekenen. Je eigen leven leiden, financieel onafhankelijk zijn, of alleen wonen. Weet alleen dat je niet afhankelijk van hem hoeft te zijn. Juist als je onafhankelijk bent in een relatie dan boost dit je zelfvertrouwen. Je wilt natuurlijk geen vent die je vertelt wat je moet doen.

Als jij die onafhankelijkheid hebt, kun je hem duidelijk kenbaar maken wat jij verwacht in een relatie. Dan is er een grotere slagingskans. Als je nu al weet hoe je goed kunt communiceren met hem, dan is dit een pluspunt voor de rela. Zorg er daarom voor dat je voordat je een relatie aangaat, wat tijd met jezelf spendeert en je niet meteen volledig in een relatie stort.

4. Het verleden is verleden

Als je net een relatie achter de rug hebt, dan kan het heel fijn zijn dat je nu weer aandacht krijgt van een andere fijne vent. Hoe veel je ook van de nieuwe man houdt, ga bij jezelf na of je nog steeds vaak denkt aan je ex. Het is heel normaal, maar ben je dan wel klaar voor de volgende stap?

Als het te vaak voorkomt dat je nog over je ex droomt en fantaseert, dan is dat een rode vlag. Als je eigenlijk nog een gebroken hart hebt door je laatste relatie en nog steeds zijn social media checkt, dan is dat een teken dat je nog niet klaar bent voor meer.

5. Je wil het écht

Heel cliché, maar als je het gevoel hebt dat dit is wat je het allerliefste wilt, go for it. Als het niet werkt, dan zie je dat later wel weer. Jij kent jezelf het beste en als een relatie iets is wat de komende tijd in je leven hoort, vertel hem het.

Zie je jezelf de komende tijd met hem spenderen? Past hij in je plaatje? Houd je van hem? In je toekomstplannen? Girl, waar wacht je nog op?

LEES OOK: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie