Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Pak je agenda maar: tweede proefvakantie gaat naar Gran Canaria en aanmelden kan nog!

Heb je al jaloersmakende plaatjes voorbij zien komen van de vakantiegangers op Rhodos? Niet getreurd, volgende maand vindt namelijk de tweede proefvakantie plaats en je kan je nog aanmelden. Sterker nog, die vakantie zal meer vrijheden kennen dan de groep die nu de eerste test doorstaan. *Pakt koffers vast in*

We praten je bij.

Tweede proefvakantie Gran Canaria

De achtdaagse proefvakantie naar Rhodos in Griekenland is nog bezig, als proef op de som. Het is een all-inclusive pakketreis door Sunweb en Transavia en dé manier om te onderzoeken of zo’n vakantie te doen is met alle restricties die nu gelden door corona.

Voor de vakantie naar Rhodos was veel belangstelling (duh). Er hadden zich zo’n 25.000 mensen aangemeld(!), terwijl er maar plek was voor 189 vakantiegangers. De voorwaarden om überhaupt te mogen? Een negatieve coronatest én een negatieve sneltest voor vertrek. Bij thuiskomst gebeurt dat riedeltje opnieuw en moeten ze in quarantaine. Maar toch. Bijna 190 mensen zitten op een betere plek dan jij en ik. Zie jij jezelf ook wel op een zonnige locatie zitten met af en toe een staaf in je neus (de coronatest)? Dan hebben we goed nieuws.

Meer vrijheden

Begin mei vindt namelijk de tweede proefvakantie plaats, met als bestemming Gran Canaria. Die tweede proefvakantie ziet er ook weer anders uit dan de eerste versie, onder andere door meer vrijheden. De vakantiegangers op Rhodos mogen hun hotel niet uit en de mensen die naar Gran Canaria gaan mogen dat straks wél.

Of nou ja, dat is het idee. Eerst wordt na de proefvakantie op Rhodos gekeken naar de bevindingen. Tijdens de proefvakanties wordt namelijk gekeken naar hoe iedereen zich gedraagt volgens de opgelegde restricties (handen wassen, mondkapjes dragen, afstand houden).

Waar kan je je aanmelden?

Goed. Alles wat jij leest is natuurlijk vooral dat de tweede proefvakantie naar Gran Canaria gaat en je je nog kan aanmelden. Snappen we. Goed om te weten: er is opnieuw weinig plek. In totaal is er plek voor 180 vakantiegangers: 90 gasten met Corendon en 90 gasten met TUI. De tweede proefvakantie wordt namelijk met deze maatschappijen opgezet.

Wat je nu het beste kan doen is maandag 19 april in je agenda markeren. Op die dag kan iedereen – tussen de 18 en 70 jaar – zich aanmelden voor de proefvakantie. Pas dan lees je ook alle details (wat de reisdatum gaat zijn, de kosten en de testvereisten). Wat we al wél weten is dat de all-inclusive proefvakantie opnieuw 8 dagen gaat duren en je zal verblijven in het luxe Riu Gran Canaria hotel. Kleine sfeerimpressie van het hotel (met een vliegtuig als glijbaan in het zwembad):

Hotel Riu Gran Canaria via Booking.com
Hotel Riu Gran Canaria via Booking.com
Hotel Riu Gran Canaria via Booking.com