Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 14 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Een rebound-relatie: is het altijd gedoemd om te mislukken?!

Een relatie is (meestal) heel erg mooi, maar natuurlijk kan het ook erg messy zijn. Vooral in het begin van de relatie is er spanning aanwezig. Tenminste, dat is vaak zo. Maar als je in een rebound-relatie zit, hoeft dit niet het geval te zijn. Dit komt dan doordat één van jullie net uit een andere relatie stapt, waardoor jij of je partner nog veel met zijn hoofd bij zijn ex zit. Hier kan diegene natuurlijk niks aan doen, maar veel mensen geloven dat zo’n relatie gedoemd is om te mislukken. Maar is dat ook echt zo?!

Let goed op.

Wat is een rebound relatie?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar we zullen het nog even extra goed uitleggen. Een rebound-relatie is een relatie die iemand héél snel aangaat nadat een langdurige of serieuze relatie is beëindigd. Deze relatie wordt gebruikt om de vorige relatie te verwerken, en op deze manier heeft hij/zij veel afleiding door de nieuwe partner. Het is dus ook zo dat diegene nog niet over zijn ex heen is. Aii..

Is zo’n relatie gedoemd om te mislukken?!

Het komt misschien als een verrassing, maar zo’n relatie is niet per sé gedoemd te mislukken. Toch is er wél werk voor nodig om de relatie op lange termijn te laten werken. Zolang beiden partners er bewust van zijn dat één van de twee een rebound is en ze bereid zijn om problemen aan te pakken uit vorige relaties, kan het werken.

Ook moet je natuurlijk wel gevoelens voor elkaar hebben en niet alleen maar nadenken over je ex. Het is logisch dat je nog dingen moet verwerken, maar je moet de ander wel oprecht leuk vinden. Is dit niet het geval, dan is de relatie wél gedoemd om te mislukken. Maar dat lijkt ons logisch.

Ben jij de rebound? 9x signalen dat je lover je gebruikt om over een ex heen te komen