Inga Stoit
Inga Stoit Love & Seks 5 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is de reden waarom je je partner op zijn minst 10 seconden wil zoenen

Als je met iemand samen bent dan zijn fijne rituelen van contactmomenten met je partner erg belangrijk. Wat die momenten ook voor jullie betekenen, denk aan: date avonden, samen sporten of zoenen. Ze zijn stuk of stuk goed voor de tevredenheid binnen de relatie. Maar wat maakt een echte kus nu zo speciaal?

Het is niet alleen de kus zelf die telt, de duur van de kus telt ook. Althans dat beweert seks- en relatie-expert Chelsie Reed.

Langer zoenen voor een echte connectie

Volgens Chelsie Reed kan de duur van de zoen invloed hebben op de intieme verbinding die jij en je partner voelen. Eerder onderzoek van het Gottman Institute heeft ook laten zien dat onze hersenen zes seconden aan zoenen nodig hebben om de chemische reacties van verbinding en plezier te ervaren.

”It helps to increase that puppy-love chemical we see, which people used to think went away after two years. But we’ve now found you can actually increase it overtime if you focus on certain aspects of your relationship,” aldus Chelsie Reed.

10 seconden lang kussen

Zorg dat jullie kus (of zoen) moment minstens 10 seconden lang is. Zo doende kun je meer van de liefdevolle chemicaliën tussen jou en je partner opnemen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij nu denkt ‘oké, ik zoen mijn partner 10 seconden en klaar is Kees’. Wanneer je hem of haar een langdurige kus geeft dan wil je die liefde natuurlijk ook voelen, in plaats van letterlijk tot 10 tellen.

Denk aan iets wat je bewondert aan je lover, wat het is waarom jullie band zo hecht is, of aan iets anders wat jullie verbindt. Die 10 seconden laten zien dat je er met aandacht voor kiest om je partner te bewonderen, ervoor kiest om samen momenten van intimiteit te creëren, en ervoor kiest om hem als jouw geliefde te zien. Dit korte moment kan een grote uitbarsting van love chemicaliën opleveren, hoe fijn is dat?

De verschillende soorten kusjes die jij geeft aan je lover