Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Drankjes 5 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze iced matcha latte met kokosmelk is perfect voor deze warme dagen

Uitgekeken op ijskoffie? Dan stellen we met liefde deze iced matcha latte met kokosmelk aan je voor. Ons (makkelijke!) go-to drankje voor als we een koele opkikker kunnen gebruiken.

Matcha is de afgelopen jaren al aardig doorgedrongen tot de Nederlandse food wereld. Denk aan de opkomst van matcha-hotspots als Matcha Bar in Amsterdam en de lancering van de KitKat matcha. Ook de matcha latte is daar een voorbeeld van: veel koffiebarren hebben het drankje inmiddels op de kaart staan.

Een iced matcha latte is – duh – de gekoelde versie van de matcha latte, met lekker veel ijs. Ideaal ter afwisseling van ijskoffie. Wij vinden ‘m met name heel erg lekker met een flinke scheut kokosmelk. Dat gaat briljant samen met matcha.

> Ook interessant: 5 heerlijke gerechten met matcha

matcha
Culy

Iced matcha latte met kokosmelk

Wij maken deze iced matcha latte het liefst in een cocktailshaker, maar het kan ook in een blender.

Doe alle ingrediënten bij elkaar, behalve de kokosmelk (tip: als je de blender gebruikt, houd dan een deel van het ijs achter om later in het glas te doen).

Schud flink door elkaar in de cocktailshaker, net zolang tot de buitenkant van de shaker is beslagen en je een dikke schuimlaag op de matcha latte ziet.

Giet de kokosmelk in het glas en giet de iced matcha latte er daarna – inclusief het ijs – langzaam bovenop, om een gemarmerd effect te creeëren. We drinken immers ook met onze ogen, niet?