Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 15 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

TikTokkers gebruiken rijstwater niet alleen voor hun haar, maar nu ook voor hun huid

Rijstwater wordt op TikTok geroemd om z’n verzorgende werking. Lange tijd was het een holy grail op het gebied van haarverzorging, maar nu wordt rijstwater ook gebruikt voor de huid. Wil je glass skin? Dan is rijstwater je beste vriend.

Als je een beetje op TikTok rondkijkt, is de kans groot dat je recentelijk mensen bent tegengekomen die rijstwater aanprijzen om je een gladde, stralende huid te geven. En we moeten toegeven: de resultaten liegen er niet om.

Rijstwater in je skincare routine

Hoewel het lijkt alsof rijstwater pas sinds kort een ding is, is het in werkelijkheid al honderden jaren een populair ingrediënt voor huidverzorging in Aziatische cultuur. En daarmee komt dus ook veel wetenschappelijk bewijs voor de werking ervan.

Je haar wassen met rijstwater werd tijdens Covid steeds populairder, omdat de resultaten er niet om logen. Ineens hadden de gebruikers ervan lange en glanzende lokken.

Wat is rijstwater precies?

Rijstwater is het vocht dat overblijft na het koken van rijst. Door het aanwezige zetmeel is het water meestal een beetje troebel, maar het bevat ook tal van in water oplosbare vitamines en mineralen. Dit is juist wat het zo gezond maakt en waarom het vaak wordt verwerkt in diverse beautyproducten.

Hoe gebruik je rijstwater op je huid?

Opgevangen rijstwater kan je perfect gebruiken om je huid te verbeteren. Je gebruikt het een á twee keer per dag als toner. Maar je kan het ook op een andere manier gebruiken, daarover later meer.

De voordelen van rijstwater

Het gebruik van rijstwater op je huid heeft vele voordelen. Zo beschermt het de huid tegen vrije radicalen, het verzacht irritatie, vermindert hyperpigmentatie, hydrateert de huid en heeft ook nog een anti-ageing eigenschappen. En dat allemaal van zo’n simpel goedje.

Verschillende skinfluencers laten op TikTok zien hoe je rijstwater nog meer kan gebruiken. Bijvoorbeeld als masker of als facemist.

@priscillathachh

Recipe from @ANDREA ✨SKINCARE✨ #ricewaterskin #ricewatermask #ricewater

♬ New Jeans – NewJeans

@thatsotee

Replying to @pretsho how to use rice water for face || watch how to make 🍚💦 @thatsotee #ricewater #skincaresecrets #antiagingskincare

♬ original sound – thatsotee