Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 14 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je nooit je nachtcrème moet overslaan

Heb jij een hele skincare routine? Dan weet je waarschijnlijk wel waarom al deze verschillende stappen zo belangrijk zijn voor je huid. Maar waarom is het nou vooral ook zo belangrijk dat je een fijne nachtcrème blijft smeren?

Wij leggen het je uit!

Nachtcrème

In tegendeel tot wat je misschien denkt zijn nachtcrèmes niet alleen bedoeld voor rijpere huidjes. Bijna vrijwel elk huidtype heeft baat bij het consistent gebruik van een diep voedende nachtcrème. Je hoeft dus zeker niet te wachten tot je op een bepaalde leeftijd bent voordat je een nachtcrème begint te gebruiken.

Een nachtcrème is namelijk net zo’n belangrijk onderdeel van je skincare routine als een goede reiniger of een voedende dagcrème en dus zeker ook geen product om op te besparen. En net als andere producten zijn er ook bij nachtcrèmes veel verschillende varianten waaruit je kunt kiezen. Elke formule is zo samengesteld om bepaalde huidproblemen aan te pakken.

Verzorging

Nu doet het koude weer in de winter ook niet veel goeds voor onze huid, waardoor het op dit moment nog belangrijker is om goed voor jezelf te zorgen. En een nachtcrème doet dit net op een andere manier dan een voedende dagcrème. Gedurende de nacht is de snelheid waarmee onze huid op natuurlijke wijze herstelt en vernieuwt het hoogst.

Dit betekent dat het belangrijk is dat je een passende crème aanbrengt die dit proces ondersteunt. Heb jij nog niet zo’n goede nachtcrèmes in huis? Wees niet bang om de verkeerde keuze te maken. Wij zetten verschillende favorieten van ons voor je op een rij!

1. Elemis Pro-Collagen Night Cream 50ml – € 135,00

nachtcrème
Douglas

The Ordinary More MoleculesNatural Moisturizing Factors + Beta Glucan – € 15,95

nachtcrème
Douglas

3. Estée Lauder Revitalizing Supreme+Night Intensive Restorative Creme – € 88,00

nachtcrème
Douglas

De Lumissima Whitening & Regenerating Night Cream van Dr Irena Eris – € 61,75

nachtcrème
Douglas

Clinique SmartSmart Night Custom Repair Moisturizer – € 78,95
nachtcrème

Voor welke crème kies jij?