Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Gespot op TikTok: met deze 4 producten krijg je een glass skin (en dat wil je)

Van alle skincaretrends out there die we in 2021 al hebben gespot, is ‘glass’ skin onze favoriet. De naam zegt het eigenlijk al, bij glass skin draait het om een glanzende huid wat bijna op een spiegel lijkt.

De trend is inmiddels TikTok aan het overnemen. Wij spotten een one-step hack waarbij je met vier producten zo’n glanzende huid kan krijgen.

Thanks to TikTok: zó krijg je een glass skin

Zoals de meeste innovatieve skincaretrends, komt de term glass skin uit Korea. En geloof het of niet, het bestaat al een tijdje. Sinds 2017 is het een begrip in de beautywereld en nu neemt het langzaam maar zeker TikTok over.

Via de populaire app kwamen we een makkelijke hack tegen waarbij je met vier producten een glass skin kan creëren. Wel zin in een beauty-experiment?

Met make-upproducten

In de video die viral ging (met inmiddels 300.000 likes), laat de TikTokker zien hoe je met maar liefst vier producten deze look kan creëren. Het fijne is nog dat je alle producten waarschijnlijk al in je make-uptasje hebt zitten!

Om de look te krijgen, blend ze moisturiser, foundation, primer en liquid highlighter.

@gwmakeup

Your 3rd @ has to buy you these products! ✨ #makeuphacks #makeuptips #koreanmakeup #SkinCare101 #glassskin #makeup #beautytips #fyp

♬ I’m Legit – Nicki Minaj

Wakker worden met een glass skin

Eigenlijk is het natuurlijk wel een beetje vals spelen. Glass skin is eigenlijk niks meer dan je huid op zijn gezondst. Om wakker te worden met een glanzende huid, helpt het om een kurkuma-masker voor het slapengaan op te doen én elke dag zonnebrandcrème te smeren.

In de comments onder bovenstaande video werd zonnebrandcrème ook al genoemd. Door een goede hoeveelheid zonnebrandcrème te gebruiken, heb je geen primer of foundation nodig om je huid te laten glanzen.

Deze trend komt dus voort uit Koreaanse skincarehacks. Wij hebben nog vijf hacks op een rij gezet die je direct aan je routine wil toevoegen.