Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Slugging’ is de nieuwste beautytrend: dit is alles wat je erover wil weten

Deze tijd heeft niet alleen invloed op ons humeur, ook op onze huid. Of je nou de kou trotseert tijdens je lunchwandeling, last krijgt van maskne óf het effect van de warme verwarming als je een hele dag binnen opgesloten zit begint te voelen en te zien: we kunnen wel een geniale hack gebruiken. Well, er is een nieuwe beautytrend gaande die we met je moeten delen.

Het heet ‘slugging’ en zal ervoor zorgen dat je huid binnen no-time weer straalt. Daar willen we natuurlijk alles van weten.

Nieuwe beautytrend: ‘slugging’

Er zijn natuurlijk meerdere manieren om je huid een boost te geven tussen Zoom meetings door, maar er is maar één hack waar we vanaf nu geen genoeg van kunnen krijgen: ‘slugging’. Afkomstig uit de Koreaanse beauty en de laatste tijd heel populair op TikTok.

‘Slugging’ houdt in dat je – nadat je je avondroutine hebt toegepast – je gezicht bedekt met vaseline of een ander product wat op petroleum is gebaseerd. Het idee daarachter is dat het een beschermende laag biedt en je huid blijft hydrateren als je slaapt omdat het vochtverlies tegenhoudt. Het resultaat? Geen droge huid en een lekkere glow.

@erinduganjurchak

Reply to @villanadel81 if loving Vaseline is wrong, I don’t want to be right!! #skincare #vaseline #slugging #beauty

♬ Elastic – Joey Purp

@ahliyahmichelle

Beauty Secrets pt. 1: 𝕊𝕃𝕌𝔾𝔾𝕀ℕ𝔾! ✨ #TikTokPartner #LearnOnTikTok #beautysecrets #skincaresecrets #slugging #blacktiktok

♬ Retrofit (Remix) – Clutch

Vaseline op je gezicht

Hoewel vaseline niet per se een goede reputatie heeft, is het een van de beste ingrediënten om vocht in je huid vast te houden. Die slechte reputatie heeft het product te danken aan petroleum, het ingrediënt waar vaseline uit bestaat. Volgens het grote internet zou slugging ervoor zorgen dat je poriën verstoppen en kan je er puistjes van krijgen. Da’s niet waar.

Vaseline of een vergelijkbaar product trekt namelijk niet in je huid, maar blijft erop liggen. Het dient dus enkel als beschermende laag, precies waar ‘slugging’ om draait. Sterker nog, volgens verschillende experts en huidspecialisten (waaronder Paula Begoun) kan petrolatum zorgen voor een verbetering van het vochtgehalte, zorgt het zelden voor allergische reactie en herstelt het de opperhuid.

Wél even opletten

We kennen allemaal wel de uitspraak “overal waar te voor staat is niet goed”, dat geldt ook voor slugging/het gebruik van vaseline. Ondanks dat slugging kan helpen bij het hydrateren van je huid, kan langdurig gebruik ervoor zorgen dat je huid juist gedehydrateert raakt én dat bepaalde processen in je huid minder optimaal zullen verlopen. En dat willen we niet.

Om dat te voorkomen, kan je het beste na twee maanden gebruik, een pauze inlassen van zes weken.