Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 8 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

5x Koreaanse skincare hacks die je direct aan je routine wil toevoegen

K-beauty is populairder dan ooit. Niet gek ook, want de Koreaanse visie op beauty is gebaseerd op vette, innovatieve technologieën die weer afgeleid zijn van eeuwenoude tradities. Misschien zit je niet te wachten op een tiendelige skincare-routine (al zijn die stappen het écht waard) en ben je op zoek naar een simpele manier om aan een glass skin te komen. Voor dat laatste ben je bij ons aan het juiste adres. Deze hacks kan je zo toepassen op je eigen routine. Laat dat zijdezachte huidje maar komen.

Naast BB creams en sheet masks (yes, ook dat is K-beauty), zijn er nog veel meer Koreaanse skincare hacks die je gegarandeerd wil uitproberen.

Koreanse skincare hacks

K-Beauty, wat staat voor korean Beauty, staat bekend voor de Koreaanse beautyroutines en bijzondere producten (onder andere een masker voor ongeveer elk lichaamsdeel) uit Zuid-Korea. De tiendelige (of zelfs twaalfdelige) skincare-routine is ontzettend populair, maar er zijn nog meer manieren om wat Koreaanse skincare hacks toe te voegen aan je routine. Hoe? Dat vertellen we je graag.

1. Jamsu

Een bijzondere techniek in de Koreaanse beautywereld is Jamsu. Het betekent letterlijk duiken/onderdompelen en dat is ook direct wat de techniek inhoudt. Oké, je hebt wat meer uitleg nodig, maar it will make sense. Het werkt als volgt: nadat je je foundation hebt aangebracht, bedek je je gezicht met babypoeder. Vervolgens moet je je gezicht zo’n 15 tot 30 seconden onderdompelen in een kom gevuld met koud water, en dat dep je droog met een handdoek.

En nee, dat is niet comfortabel, maar alles voor het goede doel. Het zal ervoor zorgen dat je make-up veel langer blijft zitten. Deze techniek werkt ook als je geen make-up draagt. Je gezicht onderdompelen zorgt er dan voor dat alle producten uit je skincare-routine beter worden opgenomen door je huid.

2. Gezichtsmassages zijn key

Tegenwoordig bestaan er heel wat gezichtsrollers en andere apparaten waarmee je een gezichtsmassage kan doen. Fijn en handig, maar je kunt ook gewoon je eigen handen gebruiken (denk maar eens aan gezichtsyoga).

Een Koreaanse techniek om “verzakking” van de mond tegen te gaan, is door klinkers hardop te zeggen met hele overdreven uitdrukkingen. Je moet je focussen op het zo wijd mogelijk strekken van je lippen. Je kan dit trucje zo vaak herhalen als je zou willen. Tip: doe het niet in het openbaar, dat ziet er misschien een beetje raar uit.

3. Luchtdroog + tiensecondenregel

Wat veel mensen doen als ze hun gezicht wassen, is het vervolgens droogwrijven of deppen met een handdoek. Dat kan, maar volgens K-Beauty kan je je gezicht beter aan de lucht laten drogen. Wrijving is slecht voor je huid en je handdoek zit vol met bacteriën en andere rommel.

Daarnaast bestaat er ook een tiensecondenregel in de K-Beauty, en nee, dan hebben we het niet over eten oprapen van de grond. De regel is dat je binnen 10 seconden na het wassen van je gezicht, je huidverzorgingsproducten moet aanbrengen, als je gezicht nog vochtig is.

4. Dubbele reiniging

Je gezicht reinigen lijkt heel makkelijk, maar om alle smurrie van je gezicht te verwijderen, is heel wat nodig. Zéker als je een liefhebber bent van make-up. Een dubbele reiniging is volgens K-beauty nodig om er zeker van te zijn dat je gezicht schoon is. Eerst gebruik je een op olie gebaseerde reiniger om je make-up te verwijderen, vervolgens een reiniger op waterbasis om je huid dieper te reinigen.

5. Ban-shin-yoks (halve baden)

Als je weleens in een Koreaanse spa bent geweest, ken je de halve baden misschien wel: baden die voor de helft zijn gevuld met water, waardoor het bovenlichaam helemaal droog blijft. Klinkt misschien koud, maar het temperatuurverschil zou ervoor zorgen dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en je poriën worden gehydrateerd door de stoom.