Redactie
Redactie Food 15 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Yum: Tonno e burro is nu al de meest populaire pasta van 2024

Wist je dat je met 3 ingrediënten een waanzinnig lekkere pasta kunt maken? De Italianen bewijzen dat met tonno e burro: pasta met tonijn en boter.

Ja, zo simpel kan het zijn, bewijzen de Italianen opnieuw. Deze pasta met tonijn krijgt op ieder vlak van ons vijf sterren. Want deze lekkere pasta maak je niet alleen met slechts drie ingrediënten. Binnen 15 minuten is het klaar en je hebt de drie ingrediënten sowieso in je voorraadkast liggen.

Met maar drie ingrediënten is het belangrijk om voor de allerbeste kwaliteit te gaan. Voor de tonijn is het raadzaam om tonijn in olijfolie te gebruiken. We gebruiken namelijk volledige inhoud bij het maken van de saus. Want boter en olijfolie zijn hartstikke lekker samen.

De pasta kun je zo spannend maken als je zelf wil. Rooster bijvoorbeeld de peperkorrels voor het malen, of gebruik een andere pepersoort zoals szechuanpeper of chilivlokken. We gebruiken voor deze pasta met tonijn spaghetti, maar je kunt ook een andere pastavorm gebruiken.

tonne e buro
Culy

Zo maak je deze pasta met tonijn en boter

  1. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur.
  2. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Maak de blikken tonijn open en giet de inhoud (inclusief olie) in een grote kom.
  4. Breek met een vork de grote stukken tonijn in kleinere stukjes.
  5. Snijd de boter in blokjes, voeg toe aan de tonijn en roer kort tot alles goed is gemengd. Voeg vervolgens ook wat flinke draaien zwarte peper toe.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de tonijn en boter en roer flink met een keukentang, zodat een romige saus ontstaat.
  7. Voeg eventueel een scheut pastawater toe als de saus te droog is. Proef af op peper en zout.
  8. Serveer de pasta met tonijn met extra zwarte peper.