Redactie
Redactie Love & Seks 6 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

12 x waarom het heerlijk is om met je lover te slapen

Het is superfijn om met je liefje samen te slapen, zeker wanneer je niet iedere avond samen slaapt waardeer jij het nog meer.

Maar waarom is het nou fijn om samen te slapen? Hierbij 12 redenen.

Samen slapen

Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom het oh zo fijn is om je lover te slapen. Heel graag zouden we dit met je delen. Ben je het met ons eens?

1. Je hebt het nooit meer koud

Vrouwen hebben het sneller koud dan mannen en vooral als we in de winter ons bedje in duiken. Gelukkig is je lover bij je waar je lekker tegen aan kan kruipen waardoor je het nooit meer koud hebt.

2. Het is gezellig

Voor het slapen gaan kan je nog gezellig kletsen met je lief over van alles en nog wat. Dat is een stuk gezelliger dan dat je in je eentje in bed ligt. Of nou ja, met je smartphone.

3. Je valt sneller in slaap

Je voelt je relaxter als je liefde lekker bij je ligt. Je hebt weinig om over te piekeren want degene waar je het meeste van houdt ligt naast je. Binnen tien minuten lig je al in dromenland en dat is echt wel heel fijn.

4. Je voelt je veilig

Je kent het misschien wel. Je ligt in je eentje in bed en je hoort gekke geluiden en trekt direct de conclusie dat iemand je huis vannacht gaat binnendringen. Als je lover er is hoef je hier niet over na te denken. En als het wel zo is dan is hij daar om je te beschermen. Zorg er wel voor dat hij het dichtst bij de deur ligt.

5. Hij stelt je gerust als je een nachtmerrie hebt

Niets erger da dat je net iets vreselijks hebt gedroomd en badend in het zweet wakker wordt, alleen. Als hij bij je is dan kan hij je geruststellen waardoor je binnen mum van tijd weer heerlijk ligt te slapen. Wat is hij toch lief.

6. Hij kan je in slaap kriebelen

Jezelf op je rug kriebelen gaat nogal moeilijk. Als je je niet zo lekker voelt kriebelt hij je net zo lang totdat je ligt te slapen. Echt één van de meest lekkere manieren om in slaap te vallen.

7. Je wordt altijd vrolijk wakker

Je ochtendhumeur is snel voorbij als je het schattige slaaphoofd van je lief ziet. En uiteraard is hij ook blij als hij naast jou wakker wordt. Veel gelukkiger kan je niet worden.

8. Hij kan je wakker kussen

Zeker veel leuker dan schrikkend wakker worden van die irritante wekker. Hij fluistert zachtjes in je oor: ‘Lieverd, het is ochtend, wakker worden.’ Daarna kun je echt niet meer met het verkeerde been uit bed stappen, toch?

9. Je hebt meer houdingen om in te slapen

Met een been om hem heen, op zijn borst, je houdt zijn hand vast, voetje vrijen terwijl je slaapt, lepeltje-lepeltje, en nog veel meer slaaphoudingen die je in je eentje niet kan doen.

10. Je ruikt zijn geur

Niets fijner dan zijn geur in jouw bed. Het is de geur die je aan hem doet denken en waardoor je indirect ook op bent gevallen. Het blijkt namelijk dat aantrekkingskracht voornamelijk met geur te maken heeft.

11. Potje stoeien

Niet zeggen dat je dit nooit hebt gedaan want we doen het allemaal wel een keer. Potje stoeien waarin je natuurlijk nooit kan winnen maar hij toch heel lief voor je is, ondanks dat je in de houdgreep ligt.

12. Je kan eindelijk je mooiste PJ’s aantrekken

Als je alleen slaapt dan trek je meestal de meest lelijke, maar toch comfortabele pyjama aan. Maar als je lover bij je slaapt is er reden genoeg om dat sexy zijde jurkje aan te trekken.

Lees ook: Trek voor het slapengaan? Dit kan je het beste eten