Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 25 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

5x snelle manieren om van statisch haar af te komen

Statisch haar is irritant. Nog irritanter dat bepaalde factoren er voor kunnen zorgen dat het nóg erger wordt. Je kan er dan niks meer mee. Borstelen is funest, als je je haar in een staart wil doen staat het alle kanten op, je kent het wel. Gelukkig bestaan er ook heel wat manieren om te zorgen dat je zo weer van je statisch kapsel af bent.

Dit zijn ze.

Statisch haar? Zo kom je ervanaf

Statisch haar ontstaat zodra het wat extra elektronen krijgt, door bijvoorbeeld wrijving of verandering in vochtigheid. Je herkent het vast wel, zodra het weer omslaat, merk je dat ook aan je kapsel. En hoewel het lijkt alsof je er niks aan kan doen, is niets minder waar. Sterker nog, je kan het heel makkelijk verhelpen. Hoe? Met een van deze 5 manieren bijvoorbeeld!

1. Gebruik een vochtinbrengende shampoo

Je haar gehydrateerd houden is de makkelijkste manier om te zorgen dat je haar niet statisch kan worden. Door de juiste producten te gebruiken, houdt je hoofdhuid zijn natuurlijke balans en blijft je haar gevoed en flexibel.

2. Gebruik ook altijd een conditioner

Een vochtinbrengende shampoo is een ding, maar een conditioner gebruiken is cruciaal als je geen statisch haar wil krijgen. Sommige shampoos bevatten ingrediënten die juist kunnen zorgen voor statische lokken, terwijl conditioners zo zijn gemaakt dat dat tegen wordt gegaan.

3. Was niet te vaak

Goed om te weten welke producten je moet gebruiken tijdens het wassen, nog belangrijker om te weten dat je je haar niet te vaak moet wassen.

4. Gebruik altijd een heat protection spray

Als je je haar gaat stijlen met hitteproducten zoals een stijl- of krultang, gebruik dan altijd een heat protection spray. Niet alleen beter voor je haar (understatement), ook ideaal om statisch haar tegen te gaan.

5. Vermijd plastic kammen of borstels

Plastic kammen of borstels kunnen hetzelfde effect hebben als een ballon op je haar. Gek hè? Je doet er dus goed aan om eens te kijken of je borstel niet het probleem is. Gebruik liever houten kammen of borstels met varkenshaar. Good to know: je moet je haarborstel wel eens in de zoveel tijd vervangen. Hier lees je er alles over.