Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Seksdromen: dit betekenen de meest voorkomende dromen

Iedereen heeft wel eens een seksdroom gehad. Je vraagt je dan ook vast af wat ze betekenen. De ene droom kan namelijk geweldig zijn, maar soms ook best raar. Hey ex. Wij vertellen je wat jouw seksdromen betekenen.

1. Seks met jouw eerste liefde

Maak je maar niet druk. Wanneer je over je ex droomt betekent het niet dat je verliefd bent. Je hoeft dan ook je partner niet gelijk te dumpen. Seksdromen over je eerste liefde komen namelijk het meest voor.

Bij dit soort dromen gaat het namelijk niet om de persoon, maar het feit dat diegene jouw eerste liefde is. Je voelde bij deze persoon passie en dit persoon maakte je blij. Vaak heb je deze droom wanneer je je alleen voelt of als je niet lekker in je vel zit. Het kan ook betekenen dat je relatie een boost nodig heeft. En no worries, de dromen verdwijnen, als het goed is, gewoon vanzelf.

2. Seks met iemand zonder gezicht

Ook deze droom komt heel vaak voor. Bij dit soort seksdromen draait het om de mysterie rondom seks. Maar bij dit soort dromen gaat het meer om jezelf. Degene zonder gezicht symboliseert namelijk jouw verlangen naar het onbekende. Je probeert waarschijnlijk met beide benen op de grond te staan maar dit lukt niet altijd.

3. Seks met je beste vriend(in)

Heb je wel eens seksdromen gehad over je beste vriend(in), dan kan dat best awkward zijn. Maar er is een trucje voor. Bedenk drie woorden die in je opkomen als je aan diegene denkt. Dit heeft waarschijnlijk niks te maken met seks. Is dit wel het geval? Misschien voel je dan toch meer dan alleen vriendschap.

4. Seks met hetzelfde geslacht

Het is heel normaal om dromen te hebben over seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht, ook al heb je geen seksuele gevoelens voor mensen met hetzelfde geslacht. De droom geeft namelijk de band tussen jou en dat persoon weer. Misschien is iemand aardig tegen je geweest en is diegene een voorbeeld voor je. Dan kan het zijn dat je in deze droom onbewust je liefde toont voor diegene.

Seksdromen hebben vaak niets te maken met het andere persoon in de droom, maar juist met jezelf en de situatie waar je dat moment in zit. Maak je maar geen zorgen over je dromen.

Dit zijn de 4 beste plekken voor seks in de buitenlucht