Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Seks 29 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Ben jij de rebound? 9x signalen dat je lover je gebruikt om over een ex heen te komen

Soms denk je dat je eindelijk jouw prins of prinses aan de haak hebt geslagen, maar blijkt het niets meer dan een korte rebound te zijn. Weten waar je staat in een relatie is belangrijk, want dat gebroken hart hoef jij niet nog een keer. Denk je dat jouw lover je alleen maar gebruikt om over zijn of haar ex heen te komen? Pas dan op voor de volgende signalen.

Het laatste wat je wil is gebruikt worden als rebound. Er is niets mis met een beetje lol maken, zolang er aan het einde van de rit maar niemand gekwetst achterblijft.

9 signalen dat hij of zij je alleen maar gebruikt om over een ex heen te komen

Bespaar jezelf de hartpijn en vertrek als je deze signalen opvangt.

1. Hij of zij komt net een uit een langdurige relatie

Dit hoeft natuurlijk geen rode vlag te zijn, laten we dat vooropstellen. Toch moet je wel iets alerter zijn als jouw potentiële lover vertelt dat hij of zij net uit een lange serieuze relatie komt. Heeft diegene duidelijk een gebroken hart? Dan is het tijd om te vertrekken.

2. Hij of zij post extreem veel foto’s van jou op social media

Als de persoon in kwestie al vanaf de eerste dates foto’s van je in zijn of haar story plaatst met lieve teksten erbij, dan is het tijd om je ogen open te houden. Is dit een actie uit liefde of zijn jullie iemand jaloers aan het maken?

3. Hij of zij is nog niet toe aan ‘iets serieus’

Iedereen is natuurlijk vrij om dit te zeggen, maar als punt twee het geval is, dan is dit het moment dat de alarmbellen gaan rinkelen. Met ‘ik ben nog niet toe aan iets serieus’ bedoelt hij of zij eigenlijk ‘jij bent leuk voor nu, maar niet voor altijd’.

4. Hij of zij praat alleen maar over de ex

Duidelijker krijg je het niet: jij bent de rebound. Met praten over vorige relaties is niets mis, maar als jullie gesprekken over steeds over één specifieke ex gaan, dan sta jij duidelijk niet op de eerste plaats.

5. Hij of zij is amper even single geweest

Is je lover amper alleen geweest en meteen bij jou gekomen? Dan is het tijd om je af te vragen of zijn of haar intenties wel zo oprecht zijn.

6. Jullie hebben voornamelijk seks

En daarmee bedoelen we niet dat er iets mis is met het hebben van veel seks, zolang jij daar maar oké mee bent. Vraag je af of jullie wel genoeg tijd besteden om elkaar te leren kennen. En daarmee bedoelen we niet elkaars lichamen.

7. Zijn of haar omgeving verwachtten jou niet

Waren zijn of haar vrienden en familie verbaast toen ze hoorden dat jij de nieuwe vlam bent? Dan is het tijd om op te letten. Grote kans dat hij of zij thuis dan nog veel over de ex praat namelijk.

8. Jullie komen de ex in kwestie overal tegen

Toeval? Dacht het niet, vriendin.

9. Je geeft meer om de ander dan andersom

Je gevoel laat je nooit in de steek. Voel jij dat er iets niet klopt? Of voel je dat jij hem of haar veel belangrijker vind dan andersom? Dan is het tijd om ‘het gesprek’ aan te knopen.

Lees ook: Bae of booty call? Dit zijn de tekenen dat jullie romance alleen tussen de lakens is

Love Panky