Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Lifesaver: met déze 5 simpele hacks verspil je nooit meer voedsel

Voedselverspilling kan echt niet meer. Jaarlijks verspillen we per persoon zo’n 47 kilo(!) aan voedsel en dat is echt niet nodig. Sterker nog, met een paar simpele hacks kan je dat halve blik tomatenpuree nog wel even bewaren, of uitgeknepen citroenen gebruiken als natuurlijke ontkalker.

You’re welcome.

Hacks tegen voedselverspilling

Grote kans dat je van bepaalde producten denkt dat je er niks meer mee kan als je ze eenmaal gebruikt hebt. Gebruikte theezakjes bijvoorbeeld, die gooi je toch gewoon weg? Of wat dacht je van uitgeknepen citroenen? Well, na dit artikel is dat echt niet meer nodig. Check deze 5 simpele hacks maar eens.

1. Gebruikte theezakjes

Van gebruikte theezakjes kan je misschien niet meer zo lekker thee trekken, maar wat je er wél mee kan doen is in de koelkast leggen. Daarna kun je ze gebruiken als koud compres. Ideaal tegen gezwollen ogen!

Je nagel afgebroken? Met de hack fix je dat binnen no-time

2. Overgebleven tomatenpuree

Tomatenpuree is zoiets wat je altijd in huis wil hebben, maar als je het gebruikt heb je vrijwel altijd nog een half blik over. Da’s niet langer nodig. Je kan de overgebleven tomatenpuree namelijk makkelijk invriezen door het in een ijsblokjesvorm te doen. Ook fijn: de volgende keer kan je dan precies de juiste hoeveelheid pakken.

3. Uitgeknepen citroen

We noemden het net al even, maar uitgeknepen citroen hoef je echt niet weg te gooien. Je kan de schillen namelijk perfect gebruiken als natuurlijke ontkalker. Kook ze bijvoorbeeld in je waterkoker en hij is weer als nieuw!

Waarom water met citroen je niet helpt om af te vallen

4. Citroenen uitknijpen

Over citroenen gesproken, hoe knijp je ze eigenlijk uit? Waarschijnlijk snijd jij je citroen doormidden en maak je er dan partjes van, maar wist je wel dat je er ook een gaatje in kan maken met een satéprikker en het sap er dan uit kan knijpen? Zo blijft de citroen heel en kan je hem handiger bewaren!

5. Halve avocado

Een halve avocado over? Bewaar hem nog een dag of twee door hem op z’n kop in een bakje met water te bewaren. Ideaal.