Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

6x een solid shampoo bar die je in je leven nodig hebt

Grote kans dat je wel wat vloeibare shampoos en conditioners in je badkamerkastje hebt staan. Tijd om daar verandering in aan te brengen. Er bestaan namelijk ook andere varianten: shampoo bars. Dat is niks meer dan een shampoo in zeepvorm. Goed voor je haarverzorging én het milieu.

Je hebt namelijk niet langer een plastic fles nodig én het gaat veel langer mee. Daarnaast maakt het je haar echt schoon zonder dat het uitgedroogd voelt. Klinkt dat goed, of klinkt dat goed? We nemen je mee in de wondere wereld van shampoo bars.

Onmisbaar in je badkamer: shampoo bars

Een shampoo bar is dus shampoo in zeepvorm. Het gebruik is heel makkelijk: je maakt de bar nat zodat het gaat zepen, en dat breng je aan op je hoofdhuid. Je kunt er ook voor kiezen om met de bar over je hoofdhuid te gaan (nadat je je haren eerst nat hebt gemaakt). Vergeet natuurlijk niet de shampoo uit te spoelen.

De voordelen

Waarom zou je voor een shampoo bar kiezen, in plaats van shampoo of conditioner in vloeibare vorm? Well, daar zijn verschillende redenen voor te noemen. Het is namelijk niet alleen goed voor je haar (een bar bevat minder schadelijke stoffen en maakt je haar echt grondig schoon), maar ook voor het milieu. Je hebt geen plastic fles meer nodig én een bar gaat langer mee. Ook fijn voor je portemonnee. Dít zijn onze favoriete shampoo en conditioner bars.

1. Shampoo bar van Dille & Kamille – €5,95

Bij Dille & Kamille kan je solid shampoos scoren voor je eigen haartype. Van vet tot droog of krullend haar, ze hebben voor eigenlijk elk haartype.

2. Nature Box Avocado Repair – €12,95

Deze bar van Nature Box staat gelijk aan twee flessen shampoo van 250 ml(!) en tovert jouw beschadigde haar om tot een herstelt kapsel.

3. Solid shampoo voor een normaal tot gevoelige hoofdhuid – €13,99

Deze bar bevat tea tree, kurkuma en abrikoos: hét recept voor een fijne shampoo. Als je last hebt van een geïrriteerde of droge hoofdhuid en roos is deze shampoo je go-to.

4. Garnier Loving Blends solid shampoo – €11,99

Je kent de heerlijke shampoos in vloeibare vorm van Loving Blends wel, ze hebben ook solid shampoos. Deze bar gaat net zo lang mee als twee shampooflessen van 250 ml.

5. Shampoo en conditioner in 1 – €15,99

Er bestaan losse shampoo en conditioner bars, maar ze bestaan er ook als één bar: een 2-in-1, dus.

6. Conditioner bar van The Happy Soaps – €11,05

Een perfecte hairdo willen we iedere dag, toch? Met deze conditioner bar zorg je ervoor dat je haar binnen no-time zacht is en goed valt.