Renée
Renée Beauty en Style 16 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Wil je asblond haar? Door deze drie dingen weet je of het jou staat

Ben je toe aan een ander kapsel en het liefst nog een andere kleur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Zeker als je asblond haar wil. Op de vraag ‘staat asblond haar mij?’ geven wij namelijk antwoord. Zo weet je binnen een paar minuten of je echt die afspraak bij de kapper wil maken.

Deze blonde tint is hartstikke mooi, maar hoe weet je of het een kleur voor jou is? Daar helpen we je bij. Er zijn namelijk een paar dingen waaraan je merkt of de kleur geschikt is voor je.

Staat asblond haar mij?

Staat asblond haar mij? is een veelgestelde vraag onder vrouwen. Sterker nog, grote kans dat je het al eens aan de meiden hebt gevraagd. Maar zó weet je pas echt of je om deze kleur bij de kapper wil vragen:

1. Wat is je ondertoon?

Als je een warme huidskleur hebt staat asblond vaak niet zo heel mooi. Een warme tint complementeert je huid juist beter. Ben je juist koel? Dan staat asblond je echt fantastisch.

Wil jij zelf je haar verven? Dit zijn de beste haarverf producten om je haar asblond te krijgen

2. Wat is je huidskleur?

Over het algemeen staat asblond heel goed als je een lichtere huidskleur hebt. Dat heeft er ook mee te maken dat je dan vaak een koelere ondertoon hebt. 1 + 1 = 2.

3. Wat is je oogkleur?

Om erachter te komen of asblond haar je staat is het ook handig om naar je oogkleur te kijken. Over het algemeen geldt dat hoe koeler je oogkleur, hoe koeler je je haar kunt verven. Bruine ogen passen bijvoorbeeld beter met een diepere blonde tint.

4. Wat zeg je haarstylist?

Tot slot kun je op de mening van je haarstylist vertrouwen. Tenminste, als je weet dat hij of zij kennis van zaken heeft. Vraag daarom altijd bij de kapper wat ze je aanraden.

Zo is het vrijwel altijd een goed idee om nuances in je haar aan te brengen. Eén kleur lijkt ‘plat’, waardoor je haar dimensie verliest. Vooral bij een lichtere huidjes is het mooi om verschillende tinten blond te gebruiken voor het beste resultaat.

Wil je weten hoe je jouw haar niet beschadigt? Lees dan dit artikel.

Als je gaat verven wil je deze foutjes voorkomen:

Zelf je haar asblond verven? Dit zijn de meest gemaakte fouten