Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Love & Seks 30 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze eigenschappen van sterrenbeeld Stier heeft iedereen nodig voor een succesvol liefdesleven

Heb je de afgelopen week gemerkt dat communiceren met je date meer vlekkeloos verloopt dan normaal? De kans bestaat dat het te maken heeft met Taurus season, ofwel: de maand van de Stier.

Tijd om je innerlijke Stier aan te wakkeren.

Het seizoen van de Stier

Tussen 21 april en 20 mei is het de verjaardag van iedereen met het sterrenbeeld Stier. In deze periode staan de eigenschappen van de Stier centraal. Taurus season komt na Aries season, die voor velen als intens wordt ervaren. De periode van de stier is er daarom om te zorgen voor stabiliteit en om weer met beide benen op de grond te landen. Al is het nog wat koud – het voorjaar vol zachte, zonnige dagen komt eraan en dat is precies hoe Taurus season aan zou moeten voelen. De stier is een sterrenbeeld dat staat voor sterke krachten en vastberadenheid, maar is ook een aardeteken. Hierdoor zijn die krachten niet explosief, maar juist stabiel en gegrond.

De eigenschappen van Stieren

Stieren worden ook wel als de zwanen van de sterrenbeelden gezien. Ze zijn verzorgend, willen anderen graag verwennen en verrassen, geven veel liefde, zijn analytisch, lezen de stemmingen van anderen naadloos af en zijn elegant. Wel zullen zowel Stieren als zwanen tegen je in gaan wanneer je hen hindert en ze zullen het duidelijk zeggen als ze het ergens niet mee eens zijn.

Hoewel dat laatste voor velen wordt gezien als een negatieve eigenschap, blijkt nu dat we juist allemaal wel eens wat meer ‘Taurus-energy’ kunnen gebruiken in de liefde.

Deze Taurus-eigenschappen kan iedereen gebruiken

Bumble – de app die we inmiddels niet alleen van het online daten kennen, maar ook van de gedegen onderzoeken op liefdesgebied – kwam met een opmerkelijke bevinding: Stieren zijn (volgens onderzoek over het afgelopen jaar) het meest compatibele sterrenbeeld met andere sterrenbeelden. Kun jij wel een beetje hulp gebruiken in de liefde? Knoop dan vooral de tips van Bumble astroloog Amelia Quint in je oren, om jouw Stieren-energie (en dus je dating-leven of relatie) een boost te geven:

1. Liever recht door zee dan onduidelijk

Een van de eigenschappen waardoor Stieren zo succesvol zijn in de liefde is dat ze zeggen waar het op staat. Door eerlijk te zijn over wat je wilt, wat je voelt en vindt, kun je vertrouwen opbouwen bij de ander. En vertrouwen, dat is nou precies wat een goede basis voor een relatie nodig heeft.

2. Rust zal je redden

Uit een van de onderzoeken van Bumble bleek dat zo’n 83% (!) van de mensen in Nederland zich op dagelijkse basis overweldigd en uitgeput voelen. Tijd om eens voor wat rust en kalmte in ons hectische leven te zorgen dus. Stieren zijn experts in het maken van routines om hen te ondersteunen in de dag. Deze routines kunnen ervoor zorgen dat zij sneller kalmte en rust vinden. Bedenk dus eens een ochtend-, avond-, beauty-, skincare-, sport- of andere selfcare- routine die bij jou past.

3. Geduld is een schone zaak

Geduld is een eigenschap van onschatbare waarde, die iedereen zowel in het liefdesleven als in vriendschappen goed kan gebruiken. Al zullen niet alle stieren zich hierin kunnen herkennen: geduld is een van de kerneigenschappen de Stier. Als emoties hoog oplopen neem dan even een stapje terug, praat er met iemand over en probeer pas te handelen nadat je tot rust bent gekomen.

Dit karakter uit Bridgerton ben jij op basis van jouw sterrenbeeld