Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 26 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Wait, what? Jouw toxic trait heeft alles te maken met jouw love language

Er wordt tegenwoordig veel gepraat over love languages. Jouw love language heeft namelijk niet alleen invloed op jouzelf en de mensen om je heen, maar ook op je relatie. Jouw love language vertelt je namelijk precies hoe jij het liefste liefde ontvangt, maar het kan je ook inzichten geven over hele andere zaken. Zo is er een grote kans dat jouw toxic trait ook verbonden is met jouw love language.

Elke love language heeft namelijk zijn eigen toxic trait.

Love language

Er zijn verschillende manieren waarop iemand liefde kan tonen en waarderen. Dit noemen we love languages en er bestaan 5 verschillende soorten. Zo heb je words of affirmation, acts of service, gifts, quality time en physical touch. Deze love languages bepalen hoe we liefde met elkaar communiceren op een dieper niveau van begrip.

Maar wist je al dat jouw love language er ook voor kan zorgen dat je een bepaalde toxic trait hebt. Volgens TikTok zit er aan elke liefdestaal een toxic eigenschap gekoppeld. Datingcoach en TikTok-gebuiker Liv Talley zegt: “Je liefdestaal is eigenlijk je interne systeem dat je vertelt wat je niet aan jezelf geeft.”

@livtalley_coach

#stitch with @thebritmanuela just some insight on love languages 🤌🤌🤌

♬ original sound –

Zorg jij goed voor jezelf? Dit zijn de 5 self-love languages

1. Quality time

Als jouw liefdestaal quality time is, betekent dit waarschijnlijk dat je niet graag alleen met, maar dat doe je toch. Jouw toxic trait is namelijk zelfisolatie. Je isoleert jezelf omdat je geen idee hebt hoe je contact met anderen kunt maken, omdat je niet in staat bent om contact met jezelf te maken. Je weigert deze behoefte aan jezelf te geven, dus zoek je doormiddel van je love language bij andere hulp om deze leegte te vervullen.

2. Gifts

Is gifts jouw love language? Dan is de kans groot dat impulsief winkelen en materialisme jouw toxic trait is. Je voelt je namelijk geliefd als je iets krijgt. Dit kan je materialistisch maken en je focus op de objecten zelf leggen, in plaats van op de gedachte erachter. Dit kan ook impulsaankopen stimuleren, want als je cadeaus ontvangt voel je je beter.

3. Acts of service

Als jouw liefdestaal acts of service is, dan is jouw toxic trait waarschijnlijk uitstelgedrag of het niet vragen om hulp. Jij hunkert er namelijk naar dat mensen je helpen om dingen te doen, maar dit kan er ook toe leiden dat je tot het laatste moment wacht om een taak te voltooien. Maar het kan ook betekenen dat je een hekel hebt aan het vragen om hulp of weigert dit te doen.

Dit kan er zelfs voor zorgen dat je voortdurend stress hebt over de dingen op je to-do-lijst, maar nooit rechtstreeks om hulp vraagt. Je bent er namelijk van overtuigt dat als je partner echt van je houdt, hij of zij je komt helpen zonder dat je erom hoeft te vragen.

4. Words of affirmation

Is jouw love language words of affirmation? Dan is de kans groot dat jouw toxic trait liegen is. Zelfs als je het niet bedoelt te doen, geef je erom hoe je woorden anderen laten voelen. Je liegt dan soms liever dan dat je de waarheid vertelt. Je vertelt namelijk mensen liever wat ze willen horen in plaats van wat je werkelijk denkt.

5. Physical touch

Als je love language physical touch is, is vermijding jouw toxic trait. Jij hebt namelijk de neiging om nooit over je gevoelens te praten. In plaats daarvan gebruik je aanraking als een manier om van onderwerp te veranderen of de vraag te negeren.

Wil je weten of je lover de ware is? Ontdek hier jullie love language om te zien of jullie een match zijn