Renée
Renée Beauty en Style 30 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Wil je weten of je lover de ware is? Ontdek hier jullie love language om te zien of jullie een match zijn

Dankzij Yara Michels maakte ik – Beautify’s Renée – kennis met het bestaan van de love language. Er ging een wereld voor me open, omdat je de liefde en je partner door deze love language een stuk beter leert kennen én begrijpen. Omdat iedereen het verdient om te weten wat haar liefdestaal is, vertel ik je er in dit artikel alles over. Of nou ja, de beknopte versie, want er valt veel te bespreken.

Of je nu wel of niet communiceert is namelijk niet altijd de verklaring waarom je totaal niet op dezelfde pagina als je lover zit. Het is eigenlijk heel logisch: iedereen ervaart liefde op een andere manier. Dr. Gary Chapman ontwikkelde vijf love languages, zodat je meer liefde kunt geven en ontvangen en nog dichter naar elkaar toe kunt groeien.

De vijf love languages

Volgens Dr. Gary Chapman zijn er dus vijf love languages die jou helpen om je partner beter te begrijpen. Maar ook om erachter te komen waar jíj behoefte aan hebt in een relatie. Dit zijn de liefdestalen op een rij:

  • Quality time (tijd een aandacht)
  • Acts of service (hulpvaardigheid)
  • Physical touch (lichamelijke aanraking)
  • Receiving gifts (cadeaus geven/krijgen)
  • Words of affirmation (positieve woorden)

Tijd een aandacht

Is tijd en aandacht jouw love language of liefdestaal? Dan geef jij graag je onverdeelde aandacht aan je liefje. Even geen afleiding van jullie telefoon. Dat is wanneer jij je speciaal en geliefd voelt. Het doet jou pijn als jullie afgeleid zijn, dates uitstellen of niet goed naar elkaar luisteren.

Hulpvaardigheid

De vloer stofzuigen, nog even die vergeten boodschap halen bij de supermarkt… Jij bent de partner die zegt: ik doe het wel voor je. Je weet dat je daar namelijk je lover veel plezier mee doet. Door hem/haar te verlichten, laat je zien hoeveel jij om je partner geeft. Hulpvaardigheid is dan jouw love language.

Lichamelijke aanraking

Als lichamelijk aanraking jouw liefdestaal is, betekent het overigens niet meteen dat het alleen maar om seks draait. Je houdt wél heel erg van aanrakingen. Knuffelen, hand-in-hand lopen, een aanraking op je arm, schouder of gezicht… Dit zijn manieren hoe jij aan je partner laat zien dat je van hem/haar houdt. Het doet je pijn als je op dit vlak wordt afgewezen.

Cadeaus geven en krijgen

De liefdestaal cadeaus geven en krijgen draait niet om materialisme. Het idee hierachter draait compleet om de liefde, bedachtzaamheid en moeite die in het cadeau gestoken is. Als je partner je verjaardag geeft of totaal niet nadenkt over je cadeau voel jij je gekwetst. Een cadeau is voor jou een visuele representatie van de liefde.

Positieve woorden

Is dit jouw love language? Dan voel jij de vlinders in je buik fladderen als je partner vertelt dat hij of zij van je houdt en dat je er geweldig uitziet. Complimenten en waardering krijgen doen jou en de liefde voor je lover heel goed. De keerzijde is dat je een gemene of kwetsende opmerking niet snel vergeet, omdat het je verscheurt.

Hoe kom je achter je love language?

Nu je weet wat de vijf verschillende liefdestalen zijn, is het een goed idee om erachter te komen welke love language voor jou nu zo belangrijk is. Beantwoord de vragen hier. Je ontvangt de resultaten daarna in je inbox.

En dan?

Nu je weet hoe je scoort op alle liefdestalen, is het een goed idee om je partner te vragen om de quiz in te vullen. Zo kom je er precies achter wat voor jou vriend of vriendin belangrijk is en waar jullie dus op kunnen letten in je relatie. Doe hierna je best om elkaars love language te begrijpen en ‘spreek’ elkaars liefdestaal. Wedden dat jullie écht dichter naar elkaar toe groeien?

Meer over de liefde: