Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Sterrenbeelden Tweeling en Weegschaal hebben de meest interessante vriendschap

Luchttekens zijn de meest sociale van alle sterrenbeelden, hierdoor kunnen ze ook gemakkelijk met bijna iedereen contact maken. De Tweeling en Weegschaal zijn dan ook geen uitzondering, ze voelen zich zelfs vaak tot elkaar aangetrokken (als vrienden of als partners) door hun vele overeenkomsten.

Heb jij ook zo’n bestie?

Diepe verbinding

Dit kan een sterke band creëren tussen de twee, maar de gemeenschappelijkheid tussen de Tweeling en Weegschaal is meer dan alleen communicatie. Beide zoeken ze een diepe mentale verbinding en ze kunnen dat dan ook goed in elkaar vinden.

Ook hebben ze ook hun verschillen. De Tweeling is een veranderlijk teken en de Weegschaal een kardinaal teken. Dit verschil is ook te zien bij hoe beide sterrenbeelden relaties benaderen – platonisch of romantisch. Dit kan hun unieke connectie in gevaar brengen. Luchttekens kunnen soms een beetje wankel zijn en wanneer twee luchttekens een band hebben is het soms moeilijk om stabiliteit te vinden. Zal dit de vriendschap breken of is dat juist goed voor de vriendschap? Een bekend Tweeling-Weegschaal koppel zijn Kim Kardashian en Kanye West. Dit zijn drie redenen waarom een vriendschap tussen de Tweeling en Weegschaal soms een ‘rollercoaster’ kan zijn:

1. Tweelingen kunnen zich erg makkelijk aanpassen, terwijl een Weegschaal meer een initiatiefnemer is

Een Tweeling is constant aan het veranderen. Ze missen stabiliteit en samenhang in het leven, maar vooral ook in hun relaties. Een Weegschaal is meer een relatiegericht persoon. Ze proberen actief relaties te behouden. Dit verschil is niet groot, maar Weegschaal moet vaak wel het initiatief nemen in de relatie. Een Tweeling verveelt zich vrij snel, ze hebben iemand nodig om hen geïnteresseerd te houden. Het is geen probleem om gemeenschappelijke basis te vinden, maar de relatie kan wel uit de hand lopen.

2. Weegschaal wordt geregeerd door Venus, terwijl Tweeling wordt geregeerd door Mercurius

Het creëren van relaties is een sterk punt van de Weegschaal. Ze proberen altijd mensen bij elkaar te brengen op een prettige en communicatieve manier. Bij de Tweeling gaat het meer over het verzamelen van informatie dan een persoonlijke connectie maken met iemand. Het kan dan ook wat lastiger zijn voor Weegschaal om een band op te bouwen. Voor een vriendschap is de Tweeling misschien te afstandelijk voor een Weegschaal. En omdat een Weegschaal niet van confrontatie houdt, kan het zijn dat ze hun gevoelens daarover nooit uiten. Deze vriendschap kan ongelooflijk luchtig en leuk zijn, maar aan het eind van de dag kan het gebrek hebben aan emotionele diepgang.

3. De twee sterrenbeelden hebben veel met elkaar gemeen, maar is het misschien te veel?

Beide sterrenbeelden zijn luchtelementen, dit betekent dat ze niet lang op een plek blijven. Dit kan ervoor zorgen dat het moeilijk is om iets op te bouwen. Het kan voor de Tweeling en Weegschaal makkelijker zijn om een vriendschap te hebben die oppervlakkiger en speelser is. Beide sterrenbeelden hebben een sterke waardering voor zo’n dynamiek, dus er zullen geen slechte gevoelens voor elkaar ontstaan.

Dit is jouw slechtste ‘beauty gewoonte’ volgens je sterrenbeeld