Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 29 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe handig: je kunt nu via de Uber-app een auto huren

Vanaf vandaag kan jij via de Uber app een auto huren. Jawel! Voor alle autoloze meiden onder ons is dit een geweldige uitkomst. Deze nieuwe dienst van Uber is de meest recente innovatie van het bedrijf in het zijn van een one-stop-shop voor het maken van reisplannen. Met Uber Rent wordt het huren van een auto makkelijker, toegankelijker en betaalbaarder dan ooit. Met wie wil jij eindelijk door de McDrive?!

Voor deze dienst werkt Uber samen met betrouwbare en bekende autoverhuurbedrijven, zoals Hertz en Avis. Zó handig!

Zelf de Uber-chauffeur

Soms het heel handig om een auto tot je beschikking te hebben, maar niet iedereen heeft een flits wagentje voor de deur staan. Daarom komt Uber, waar we sowieso al fan van zijn, met een goeie oplossing. Een auto huren! Deze dienst wordt mede mogelijk gemaakt door CarTrawler – ‘s werelds meest toonaangevende technologieleverancier voor de verhuursector. Met CarTrawler worden de beste autohuuropties aanbevolen op basis van de locatie en bestemming van een gebruiker. Daarnaast kan je huuropties binnen de dienst vergelijken op basis van prijs, grootte van de auto en beoordelingen van andere gebruikers.

Om het proces van het huren van een auto nog soepeler te maken geeft de Uber app gebruikers voorafgaand aan de huurperiode een melding met de optie om een Uber rit aan te vragen die hen vervolgens naar de bestemming van de huurauto brengt. Om de lancering te vieren biedt Uber iedereen daarnaast, bij elk van de eerste drie huurauto reserveringen die ze via de app boeken, €10 Uber tegoed aan om de huurauto met een nog voordeligere rit op te halen. De introductie van Uber Rent betekent dat je in Nederland de Uber app nu van deur tot deur kunt gebruiken. Perfect voor een weekend weg, een business trip of gewoon voor de dagelijkse boodschappen. Of door de McDrive, hihi.

Dit zijn de goedkoopste steden om een studentkamer te huren